web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Kapamed a luat 2 mil. euro prin IMM Invest pentru a-şi construi un sediu în Cluj

Kapamed a luat 2 mil. euro prin IMM Invest pentru a-şi construi un sediu în Cluj

Kapamed, un grup de firme cu activitate în domeniul medical pe pieţele din România şi Bulgaria, investeşte 4,5 mil. euro într-un sediu de 3.000 de metri pătraţi în localitatea Apahida din judeţul Cluj.

”Dacă anul 2020 a fost unul bazat pe creştere, anul 2021 este concentrat pe consolidare. Avem planificată darea în folosinţă a proiectului din Apahida, creşterea echipei de lucru prin angajarea de personal calificat, câştigarea de noi licitaţii, atât pe partea de modernizare logistică medicală, cât şi pe partea de furnizare de consumabile, precum şi identificarea unei locaţii mai mari în vederea relocării unităţii productive din Timişoara, pentru a putea răspunde cererii din ce în ce mai crescute a produselor noastre”, spune Vasile Ruscovan, directorul general al Kapamed.

Noua clădire din Apahida va dispune de o secţie de producţie de mase plastice complet automatizată pentru a asigura recipienţii soluţiei produse la Timişoara, o secţie de producţie medicală unde se va pregăti intrarea pe piaţa producţiei farma, un depozit robotizat pentru dispozitive medicale, un showroom medical şi birouri pentru angajaţi şi colaboratori.

Valoarea finală a investiţiei, exceptând secţia de producţie medicală, se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro, sumă din care 2 milioane de euro au fost creditate de Banca Transilvania prin pro­gramul guvernamental IMM Invest. De construcţie se ocupă compania băcăuană SSAB-AG, deţinută de trei antreprenori locali.

Kapamed are birouri şi depozite în Cluj-Napoca şi Vratsa (Bulgaria) şi o unitate de producţie în Timişoara. Compania a fost înfiinţată de soţii Ruscovan în anul 2012, ca reprezentant autorizat al mai multor producători de produse inovative medicale adresate pacienţilor din dializă, ATI şi oncologie. Astăzi, Kapamed deserveşte peste 400 de spitale private şi publice din România şi din Bulgaria. Compania şi-a extins activitatea şi în zona dotărilor cu echipamente.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW