web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cemacon Cluj a încheiat primul semestru cu afaceri de 83,9 milioane lei, în creştere cu 46%

Cemacon Cluj a încheiat primul semestru cu afaceri de 83,9 milioane lei, în creştere cu 46%

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj, companie controlată de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 83,9 milioane lei, în creştere cu 46%, şi un profit net de 21,5 milioane lei, dublu faţă de nivelul din S1 2020, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Producătorul a avut un rezultat EBIDTA de 31 milioane lei, în creştere cu 74%.

”Sectorul materialelor de constructii traverseaza o perioada caracterizata de un nivel ridicat al cererii si o lichiditate crescuta in piata; constrangerile vin dinspre limitarile de capacitate de productie si dinspre cresterile semnificative de preturi la principalele elemente care determina costul de productie – gazul, energia electrica, combustibilii, lemnul etc. Influentele negative dinspre costuri s-au resimtit mai degraba in a doua parte a semestrului astfel ca profitabilitatea dupa primul trimestru este una record. De asemenea, lichiditatea si solvabilitatea companiei sunt la nivele foarte ridicate chiar daca s-a realizat rambursarea anticipata integrala a creditelor si s-au derulat ample proiecte de investitii in aceasta perioada”, a declarat directorul general al companiei, Liviu Stoleru.

Liviu Stoleru deţine 1,5% din Cemacon, care este controlată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială din România după cifra de afaceri. Fraţii Pavăl deţin în total circa 90% din Cemacon, potrivit datelor publicate la Bursa de Valori. Producătorul de cărămizi din Cluj are o capitalizare de 247 de milioane de lei, acţiunile companiei apreciindu-se cu 58% în acest an, după tranzacţii de 132 milioane lei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW