23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRevino.ro: Turiştii pot face turul cramelor, degusta vinuri şi se pot plimba...

Revino.ro: Turiştii pot face turul cramelor, degusta vinuri şi se pot plimba prin vie pentru aproximativ 400 lei

Turiştii pot face turul cramelor, degusta vinuri şi se pot plimba prin vie pentru circa 400 lei, fiind costul pentru un weekend la cramă, însă preţul creşte în funcţie de tipurile de vinuri degustate şi de numărul acestora, cât şi de camera aleasă în care se vor caza, conform datelor site-ului Revino.ro, prezentate de Ziarul Financiar.

în România sunt peste 250 de crame, dintre care doar 200 produc vin îmbuteliat. Cramele care sunt deschise şi pentru turişti sunt în jur de 100. Din cramele care şi-au deschis uşile pentru turişti, în jur de 25 deţin unităţi de cazare, iar la restul cramelor care nu au şi opţiunea de cazare, turiştii pot găsi o cazare la 3-10 km distanţă faţă de cramă.

Crama 1000 de Chipuri se află în zona vini-viticolă Dealu Mare, aflată la aproximativ o oră distanţă de Bucureşti. Lângă cramă există şi o pensiune cu o capacitate de 18 ca­mere şi două apartamente, destinată turiştilor care vin să viziteze crama.

Crama 1000 de Chipuri, o cramă începută în 2007, din Finţeşti, judeţul Prahova, are trei tipuri de degustări de vinuri care pornesc de la preţuri de 65 lei şi ajung chiar şi la 170 lei, costul variază în funcţie de numărul vinurilor degustate. În pachetul privind degustarea este inclus şi un tur al cramei. Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, o cameră dublă este de 190 lei. Crama are o suprafaţă de 64 de hectare şi produce anual circa 100.000 de litri de vin.

Crama Liliac, care se află în judeţul Mureş, dar au terenuri şi în Bistriţa-Năsăud, are un cost standard pentru cei care ajung la cramă pentru degustarea de vinuri şi porneşte de la 50 lei şi poate ajunge la 120 lei. De asemenea, pentru cei care optează să rămână peste noapte costul se ridică la 800 lei pentru două persoane.

Crama Liliac are 52 de hectare în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, iar povestea cramei a început în 2010, atunci când antreprenorul austriac Alfred Beck, aflat în căutare de oportunităţi de afaceri, a cumpărat terenurile viticole din zona de centru-nord a ţării.

În zona Drăgăşani, din judeţul Vâlcea, crama Avincis, care deţine circa 43 de hectare pe rod, are o unitate de cazare de aproape 40 de persoane. Turul cramei şi degustarea de vinuri pornesc de la preţuri de 70 lei şi pot ajunge la 90 lei, iar preţul pentru o cameră dublă este de circa 390 lei pentru două persoane.

Turismul viticol din România deşi ar un potenţial mare de a se dezvolta, momentan nu este un reper în piaţa turistică locală, astfel că e nevoie de o mai bună infrastructură, drumuri, unităţi de cazare şi restaurante care sunt necesare pentru a face tipul aceste de turism, dar care în foarte multe locuri lipsesc.

Cu toate acestea, în ultimii ani din ce în ce mai mulţi turişti au început să practice turismul viticol, astfel că, interesul pentru vinurile româneşti este în creştere şi oamenii se informează mai mult cu privire la vinurile pe care le consumă, soiurile din care sunt făcute sau cum sunt produse. Turismul viticol reprezintă pentru anumite crame venituri mai mari.

Proiectul Revino.ro a fost înfiinţat de către Alina Iancu, care a fondat în 2011 proiectul CrameRomania.ro, o bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul non- profit, creat şi dezvoltat de pasionaţi ai vinului, are că obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România. Trei ani mai târziu, Alina Iancu vine cu un proiect numit Revino.ro, care este un agregator de tipul Tripadvisor care le oferă vizitatorilor informaţii de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments