web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de cereale şi seminţe Agroind Cauaceu din Bihor s-a apropiat de 100 mil. euro cifră de afaceri în 2020

Producătorul de cereale şi seminţe Agroind Cauaceu din Bihor s-a apropiat de 100 mil. euro cifră de afaceri în 2020

Producătorul agricol şi distribuitorul de seminţe, pesticide şi îngrăşăminte Agroind Cauaceu din judeţul Bihor, un business înfiinţat de familia Corbuţ, a terminat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 464 milioane de lei (circa 95 mil. euro), în creştere cu 6,5% faţă de anul precedent, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Totuşi, profitul a scăzut cu 61%, până la 1,5 milioane de lei, cel mai mic din ultimii 12 ani.

Agroind Cauaceu cultivă cereale şi plante din care se fabrică ulei pe o suprafaţă de circa 4.000 de hectare în Bihor, dar se ocupă şi de tradingul cu cereale, anual tranzacţionând peste 150.000 de tone de cereale. În 2018, în acţionariatul companiei a intrat şi grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, a cumpărat 40% din acţiunile firmei, astfel că în anul următor, 2019, veniturile Agroind Cauaceu au crescut cu aproape 100 milioane de lei, până la 436 de milioane de lei.

Afacerea Agroind Cauaceu a fost fondată în 1996, compania comercializând iniţial îngrăşăminte chimice. Ulterior Dan Corbuţ a demarat şi comerţul cu seminţe şi pesticide, iar apoi a luat şi terenuri în arendă. Compania lucrează cu giganţi precum Monsanto, DuPont Pioneer, Syngenta şi Azomureş pentru distribuţia de materii prime agricole.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW