30.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania cehă CTPark Iota va realiza terminalul cargo pe aeroportul din Oradea...

Compania cehă CTPark Iota va realiza terminalul cargo pe aeroportul din Oradea pentru 32 milioane de euro

Compania CTPark Iota, cu sediul în Ilfov, localitatea Dragomireşti-Deal, parte a grupul ceh CTP, principal dezvoltator de spaţii industriale şi de logistică din Europa Centrală şi de Est, va realiza terminalul cargo pe aeroportul din Oradea, investiţie de peste 32 mil. euro, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

”Compania va realiza o investiţie în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condiţiile în care suma minimă stabilită ca bază de por­nire a licitaţiei a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp. Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro şi realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare şi garare a aeronavelor, respectiv acces auto, şi a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro”, se arată în comunicatul de presă transmis de CJ Bihor.

Investiţia presupune şi crearea a 100 de lo­curi de muncă. Rede­venţa pro­pusă de CTPark Iota este de 0,6 euro/­mp/an, în condi­ţiile în care cota mi­nimă stabilită ca bază de por­ni­re a licitaţiei a fost de 0,32 euro/mp/an. Raportat la întreaga suprafaţă a te­renului, de 143.880 mp, nivelul re­de­venţei este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani. Dreptul de superficie acordat companiei asupra terenului este de 25 de ani.

Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea şi terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Judeţului Bihor, potrivit comunicatului de presă transmis.

CTPark Iota S.R.L. face parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spaţii industriale şi de logistică din Europa Centrală şi de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane mp suprafaţă închiriabilă în mai multe ţări europene (Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda). CTPark Iota a fost înfiinţată în anul 2018, cu sediul situat în parcul logistic CTPark Bucharest, sat Dragomireşti-Deal, comuna Dragomireşti-Vale. Compania a avut anul trecut o pierdere de 61.559 de lei, potrivit datelor publice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments