20.4 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de medicamente Helcor din Baia Mare şi-a dublat profitul în 2020

Fabrica de medicamente Helcor din Baia Mare şi-a dublat profitul în 2020

Fabrica de medicamente Helcor din Baia Mare, înfiinţată acum aproape 30 de ani, controlată de medicul Coriolan Pop, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 19,5 mil. lei, un nivel similar cu cel din anul anterior, potrivit datelor publice de la Finanţe.

Compania şi-a majorat însă profitul anul trecut, dublu faţă de 2019, până la 3,2 mil. lei. Anul trecut, marcat de criza sanitară generată de răspândirea COVID-19, a fost cel mai bun pentru producătorul român după mulţi ani din perspectiva profitului. Doar în 2008 mai trecea Helcor de 3 mil. lei profit, din datele publice.

În total, fabrica din Baia Mare produce peste 120 de pro­duse care acoperă nouă clase terapeutice, de la cele pen­tru afecţiuni cardiovasculare la cele digestive şi antialer­gice. Motorul fabricii îl reprezintă medicamentele eliberate pe bază de prescripţie pentru diferite afecţiuni (62 de astfel de produse are compania în portofoliu), dar şi OTC-urile. Alte arii terapeutice pentru care sunt produse medicamente în cadrul Helcor sunt bolile cardiovasculare la produse antireunatice, antialergice, digestive, neurologice. În 2004, producătorul a lansat divizia de suplimente alimentare Bio Sun Line, care are 50 de produse naturale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments