25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarul Sun Garden Resort din Cluj a cumpărat cu 1,1 mil. euro...

Proprietarul Sun Garden Resort din Cluj a cumpărat cu 1,1 mil. euro hotelul Rusca din Hunedoara

Nicolae Căpuşan, proprietarul Sun Garden Resort din Cluj, a cumpărat hotelul Rusca din Hunedoara, unitate de cazare deţinută de SIF Hoteluri, controlată de SIF Banat-Crişana, la valoarea de 1,1 milioane euro. Omul de afaceri are în plan renovarea şi adăugarea unor facilităţi hotelului, iar bugetul alocat pentru aceste investiţii este de 2 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Hotelul are nevoie de urgentă de reparaţii în sensul în care partea superioară, izolaţia acoperişului este praf, camerele de la etajul patru sunt cu multe probleme, iar ca investiţii noi vrem să nu îl facem doar ca un hotel de tranzit. Vrem să fie un hotel care să aibă şi alte facilităţi, de aceea am bugetat undeva la 2 mil. euro investiţie în aceste facilităţi cum ar fi organi­zarea unei terase pe acoperişul hotelului, plus o piscină la acelaşi nivel”, spune Nicolae Căpuşan, pro­prie­tarul Sun Garden Resort din Cluj.

Hotelul va fi redeschis de luni, 16 august, când turiştii vor putea să se cazeze în unitatea de cazare din Hunedoara. Încă de la cumpărarea hotelului, în urmă cu doar câteva săptămâni, omul de afaceri spune că s-a apucat de lucrările de renovare, acum fiind vorba doar de anumite intervenţii minore.

Nicolae Căpuşan adaugă faptul că hotelul va trece printr-un proces de renovare care va consta în primă fază în renovarea clădirii şi schimbarea mobilierului care va dura circa un an, iar a doua parte este adăugarea unor facilităţi pe care hotelul nu le are în prezent care vor fi disponibile abia în trei ani.

La sfârşitul lunii iulie, SIF Hoteluri a anunţat vânzarea hotelului din Hunedoara, însă nu a dat detalii cu privire la cumpărător. Nicolae Căpuşan este proprietarul complexului turistic SunGarden Golf & Spa Resort din Cluj, însă deţine şi hotelul Decebal din Băile Herculane în care a investit 5 milioane euro. Totodată, omul de afaceri mai are o unitate de cazare în Turda, judeţul Cluj, destinată turiştilor care vin la salină.

Nicolae Căpuşan spune că în cazul hotelului din Băile Herculane există probleme birocratice, astfel că, aşteaptă să primească autorizaţia de construire, iar de la obţinerea acesteia, hotelul va fi gata în circa doi ani.  Hotelul Decebal din Băile Herculane a fost cumpărat de antreprenor în 2017, după ce a fost scos la licitaţie de ANAF. Hotelul este un monument istoric, construit în anul 1865, care acum se află în stare avansată de degradare. Omul de afaceri adaugă faptul că în următorul an nu mai are în plan achiziţionarea altor unităţi de cazare, însă pe viitor nu va exclude dezvoltarea prin achiziţionarea altor hoteluri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments