web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Timişoara cumpără 44 de autobuze electrice de la Karsan Otomotiv Turcia cu 27 mil. euro

Timişoara cumpără 44 de autobuze electrice de la Karsan Otomotiv Turcia cu 27 mil. euro

Compania tură Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. a câştigat un contract de 136,4 mil. lei (27,3 mil. euro), fără TVA, cu primăria Timişoara pentru livrarea a 44 de autobuze electrice KRS 18 EV, cu lungimea de aproximativ 18 metri, dar şi realizarea a 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă.

Finanţarea proiectelor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei  (MDLPA), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectivul specific 4.1 – ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşediniţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. produce vehicule comerciale usoare H350 pentru Hyundai Motor Company (HMC), autobuze de 10-12-18 m pentru Menarinibus şi propriile modele Jest, Atak şi Star. De asemenea, produce vehicule complet electrice, Jest Electric şi Atak Electric, în parteneriat cu BMW.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW