web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Aeroporturile din Cluj şi Timişoara au înregistrat creşteri de până la 130% ale traficului în luna iulie

Aeroporturile din Cluj şi Timişoara au înregistrat creşteri de până la 130% ale traficului în luna iulie

Aeroporturile din Cluj şi Timişoara au înregistrat creşteri de până la 130% ale traficului în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. De asemenea, la această creştere a constribuit şi numărul mai mare al charterelor, având o pondere de până la 16% în luna iulie.

Astfel, Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj în luna iulie a fost utilizat de aproape 216.000 persoane, în creştere cu 66% faţă de luna iunie a acestui an. Creşterea arată astfel că luna iulie este una dintre cele mai bune luni pentru traficul aerian de la începutul pandemiei, în contextul în care iunie 2021 avea o creştere impresionantă faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De asemenea, ponderea zborurilor charter în totalul traficului de pe aeroportul din Cluj a fost în luna iulie de 13%, iar pentru luna august procentul este aşteptat să crească până la 14%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ponderea charterelor în totalul zborurilor s-a dublat. Totodată, relaxarea restricţiilor  a însemnat o creştere considerabilă a călătoriilor în afara ţării.

Aeroportul din Cluj a numărat de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie un trafic total de circa 600.000 de persoane, cu aproape un milion mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, dar mai mare faţă de perioada similară din 2020, când a fost înregistrat un trafic de 580.000 de persoane. Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a înregistrat în luna iulie o creştere de 130% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Astfel, aeroportul din Timişoara a fost utilizat de peste 93.800 de persoane în iulie, în creştere cu 57% faţă de luna iunie a acestui an.

Totodată, în iulie pe acest aeroport au fost înregistrate 127 de zboruri charter, ceea ce înseamnă o pondere de 16%. Pentru luna august ponderea în totalul zborurilor a curselor charter este tot de 16%, însă numărul acestora este de 132 de chartere. De pe aeroportul din Timişoara au plecat în afara ţării în luna iulie circa 32.200 de persoane, cu 96% mai multe faţă de anul trecut.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW