22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDaimler transformă fabricile din Sebeş şi Cugir în unităţi de producţie pentru...

Daimler transformă fabricile din Sebeş şi Cugir în unităţi de producţie pentru componente necesare maşinilor electrice

Mercedes-Benz vrea să accelereze planurile de electrificare a gamei, iar până în 2022 va avea câte un model electric în toate segmentele pe care activează. După 2025 toate modelele noi vor fi doar electrice, potrivit planurilor companiei prezentate în a doua jumătate a lunii iulie. Dacă în cazul automobilelor hibride şi hibride plug-in maşinile dispun şi de cutii de viteze cuplate la un motor termic, în cazul celor electrice această componentă lipseşte, motiv pentru care în următorii ani fabricile Star Assembly şi Star Transmision vor rămâne fără obiect de activitate. Pe de altă parte, Mercedes-Benz are în plan investiţii de pes­te 40 mld. euro în dezvol­tarea vi­itoa­re­lor maşini electri­ce între 2022 şi 2030, potrivit Ziarului Financiar.

”Unităţile de pro­ducţie din Româ­nia, din Sebeş şi Cugir, Star Assembly şi Star Trans­mission sunt o parte im­portantă a reţelei de pro­duc­ţie pentru trenurile de rulare ale Mercedes-Benz Cars la nivel global. Fa­bricile sunt acum utilizate la nivel total. Pentru viitoarea aliniere a fabricii suntem în prezent în faza de plan, cu o viziune spre schimbarea portofoliului de produse şi efectele acestora“, pus reprezentanţii Star Assembly, citaţi de ZF.

La Star Assem­bly, la Sebeş, Mercedes-Benz asam­blează cutiile de viteze, iar la Cugir, la Star Trans­mis­sion, produce com­­po­nente pentru cutii de viteze, conducte şi com­po­nente procesate meca­nic pentru motoare, transmisii şi siste­me de direcţie, dar şi un centru de tehnologie cu producţie de prototipuri. Noile planuri ale Mercedes-Benz vin în contextul în care compania a decis să accelereze trecerea la automobilul electric în următorii ani. În faza de transformare, Mercedes-Benz se va baza pe un mix de automobile cu combustie internă şi tehnologie hibridă de 48V, alături de noile modele electrice.

Subsidiara Daimler în România a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 mil. euro. Aceasta se adaugă celei de 300 mil. euro demarate în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte. Pentru integrarea noii cutii de viteze în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi. Star Assembly şi Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars şi numără în prezent peste 3.000 de angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments