web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Antreprenorul David Şăulean din Cluj-Napoca produce portofele, genţi şi huse pentru laptopuri din piele naturală sub brandul Genta

Antreprenorul David Şăulean din Cluj-Napoca produce portofele, genţi şi huse pentru laptopuri din piele naturală sub brandul Genta

David Şăulean din Cluj-Napoca, de profesie IT-ist, a început în 2019 businessul Genta, după o investiţie de 30.000 de euro, din dorinţa de a face mai mult decât programare şi de a crea ceva pe care să îşi poată pune amprenta personală. Astăzi, el produce portofele bărbăteşti şi de damă, genţi şi huse de laptopuri, toate din piele naturală, sub brandul Genta şi a ajuns la vânzări de 3.500 de euro pe lună, potrivit Ziarului Financiar. Povestea Genta a pornit de la un portofel bărbătesc din piele pe care David Şăulean l-a realizat inspirându-se de pe platforme ca Youtube sau Pinterest, iar acum a ajuns să aibă în portofoliu 200 de produse.

”Între IT şi ceea ce fac acum nu este neapărat o legătură. Legătura ar putea fi doar dorinţa mea de a face ceva fizic, pe lângă partea de IT, unde stai pe un scaun şi faci programare. Am pornit în 2019 cu o investiţie de circa 30.000 de euro. Nu am avut habar în ce mă bag. Primul produs pe care l-am realizat a fost un portofel de bărbaţi, inspiraţia a fost de pe Pintereset şi Youtube. Ulterior, după ce am văzut că producţia începe să meargă, am încercat să diversificăm şi portofoliul. Am ajuns la 200 de produse. Am început să facem şi huse de laptop, genţi de laptop, de damă sau alte accesorii din piele”, a spus David Şăulean, citat de Ziarul Financiar.

Acest menţionează că nivelul la care a ajuns acum businessul a necesitat timp şi răbdare, iar creşterea a fost una graduală, întrucât Genta a fost la început doar un business ”de weekend”. În atelierul de lucru al micii afaceri se regăseşte un aparat de gravură cu laser pe care cei trei oameni care fac parte din echipa Genta îl folosesc pentru a personaliza portofelele cu diverse mesaje sau chiar cu imagini.

Cel mai cerut produs de către clienţi, după cum spune fondatorul afacerii, este portofelul bărbătesc personalizat, iar cele mai noi produse din portofoliu sunt husele de Macbook sau cele pentru laptopuri. Preţul pentru un portofel handmade ajunge la 155 de lei, iar unul în serie costă circa 60-70 de lei. Produsele se vând în magazinul fizic din Cluj-Napoca, situat într-o locaţie stradală, dar şi prin intermediul magazinului online genta.ro. Cei mai mulţi clienţi care cumpără online sunt din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Arad.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW