web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Constructorii orădeni de la Selina şi-au majorat afacerile cu 83% în 2020, până la 137 mil. lei

Constructorii orădeni de la Selina şi-au majorat afacerile cu 83% în 2020, până la 137 mil. lei

Selina, constructorul din Oradea deţinut de Beneamin Rus, aflat în reorganizare judiciară, a realizat anul trecut o creştere de 83% a cifrei de afaceri, ducând rezultatul la 137 de milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Este pentru prima dată din 2015 încoace când businessul sare de 100 mil. lei. Profitul a scăzut însă de la peste 19 milioane de lei în 2019 la mai puţin de 200.000 de lei anul trecut. Totodată, numărul mediu de angajaţi a crescut cu 49, până la 569.

Selina are ca administrator judiciar CITR, după ce, în 2014, compania a intrat în insolvenţă. Constructorul are încheiate în total 17 contracte de achiziţii publice, cu o valoare cumulată de 294,8 milioane de lei, potrivit informaţiilor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro. Cel mai valoros, de 105 milioane de lei, a fost încheiat în 2013, cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în vederea reabilitării unui drum naţional. Din 2017 încoace, Selina nu a mai încheiat niciun contract public. De-a lungul timpului, compania din Oradea a fost implicată în mai multe proiecte de infrastructură.

Selina a fost înfiinţată în Oradea, în anul 1991, cu capital integral privat, având ca obiect de activitate construcţiile civile şi industriale, se arată pe site-ul companiei. Compania este deţinută integral de Beneamin Rus, care mai este acţionar şi în firmele Trameco şi Drumuri Bihor, cu activitate tot în sectorul construcţiilor. Acestea sunt implicate în construcţia autostrăzii Braşov-Târgu-Mureş-Cluj-Oradea. Grupul mai include şi compania Selina Invest.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW