20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de componente auto Mahle de la Timişoara, afaceri de peste 116...

Fabrica de componente auto Mahle de la Timişoara, afaceri de peste 116 mil. euro în 2020

Mahle Componente de Motor, subsidiara locală a grupului german Mahle cu vânzări globale de 9,8 mld. euro, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 560,3 mil. lei (116,3 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de circa 495,8 mil. lei (104,6 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania şi-a adâncit însă pierderea în 2020, până la 42,6 mil. lei (8,8 mil. euro), de la aproximativ 31 mil. lei (6,5 mil. euro) în anul anterior, arată datele publice. Mahle Componente de Motor a ajuns în 2020 la un număr mediu de 921 de angajaţi, cu 112 oameni mai puţini faţă de anul anterior. Compania produce la Timişoara separatoare de ulei, elemente de filtre, filtre de aer, filtre de habitaclu, garnituri de chiuloasă şi galerii de admisie pentru producătorii mari de autoturisme.

Fabrica de componente auto Mahle de la Timişoara a ajuns în 2018 la o suprafaţă de 28.000 mp, după ce a fost extinsă cu 4.000 mp, ca urmare a creşterii comenzilor. În portofoliul companiei se află clienţi precum Rolls-Royce, BMW, Mercedes-Benz, dar şi Volkswagen, Fiat, Renault sau Dacia, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Mahle. Compania Mahle Componente de Motor a fost înfiinţată în anul 2005 la Timişoara, cu domeniu principal de activitate fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Până în 2016, Mahle a avut două fabrici la Timişoara, una care produce componente auto – Mahle Componente de Motor Timişoara – şi o a doua axată pe sisteme şi soluţii de filtrare – Mahle Industrial Filtration Timişoara. Cea din urmă a fost vândută către compania americană Filtration Group, valoarea tranzacţiei nefiind însă făcută publică. Compania Mahle Componente de Motor este subsidiara locală a grupului german Mahle cu vânzări globale de 9,8 mld. euro. Grupul Mahle are 72.000 de angajaţi la nivel global, deţinând 160 de locaţii de producţie şi 12 centre de cercetare şi dezvoltare, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments