web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Omul de afaceri Dorin Bob investeşte 15 mil. euro într-o fermă de aluni lângă Satu Mare

Omul de afaceri Dorin Bob investeşte 15 mil. euro într-o fermă de aluni lângă Satu Mare

Omul de afaceri Dorin George Bob (52 de ani), proprietarul dezvoltatorului imobiliar Studim Green din Cluj, va investi 15 mil. euro, din fonduri proprii şi credite bancare, într-o fermă de aluni, pe o suprafaţă de teren de 1.000 de hectare din satul Necopoi, comuna Homoroade, la 22 de kilometri de municipiul Satu Mare, potrivit Ziarului Financiar. În cadrul acestui proiect, Dorin Bob, originar din Satu Mare, a atras compania Ferrero România, unul dintre cei mai mari jucători din industria dulciurilor, care va asigura suportul tehnic.

Dorin Bob, proprietarul fermei de aluni de la Necopoi

”Din discuţiile cu reprezentanţii Ferrero, cu o experienţă uriaşă pe segmentul producţiei de alune, am înţeles potenţialul acestei culturi, care este foarte mecanizată. Am fost în Roma şi am văzut o cooperativă cu 5.200 de membri, cu un randament de aproximativ 3.000-4.000 de euro pe hectar, corespondentul a 50-60 de zile de muncă pe an, ceea ce mi-a stârnit interesul. Cercetând potenţialul acestei nişe de agricultură sunt convins că putem dezvolta în regiune o afacere de acest tip”, spune Dorin Bob, proprietarul fermei de aluni de la Necopoi, citat de ZF.

Omul de afaceri sătmărean intenţionează ca în următorii cinci ani să crească suprafaţa cultivată cu aluni până la 5.000 de hectare, de la 350 de hectare în prezent, în asociere cu investitorii locali şi beneficiind de colaborarea cu agricultorii din zonă.

”Pentru dezvolarea proiectului vom beneficia de specialişti formatori din Italia sau Franţa, care ne vor asista pe durata întregului proces. Actualul plan de la Necopoi este modular şi va începe să genereze profit din anul 4 sau 5. Suntem siguri că viitorii fermieri sătmăreni vor fi alături de noi, odată implementat proiectul”, a mai spus Dorin Bob.

O parte din producţie va merge către industria ciocolatei, prin intermediul parteneriatului cu Ferrero România, însă şi la export, în ţările arabe. Alături de Ferrero, în cadrul proiectului au fost atraşi şi specialiştii agricoli din cadrul USAMV (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară) Cluj, pentru dezvoltarea de noi soiuri şi monitorizarea soiurilor cu diferite densităţi şi condiţii de irigare şi fertilizare.

”Pe lângă investiţia în plantaţia de aluni, vom investi încă 5 milioane de euro în infrastructura tehnologică şi ştiinţifică. Vom dezvolta un centru pentru experimentare robotică agricolă, o pepinieră cu control genetic permanent asupra materialului produs, un centru de avertizare boli şi dăunători pentru cultura de aluni, staţie prognoză meteo, sisteme inteligenţe de irigaţie, dar şi o bază de preluare, sortare, calibrare şi ambalare produse pentru export”, precizează antreprenorul. Pe parcursul derulării proiectului, vor fi create 300 de locuri de muncă, directe şi indirecte, în apropierea municipiului Satu Mare, dar şi o şcoală de vară pentru copii şi tineret în incinta fermei de aluni de la Necopoi.

Dorin Bob, inginer agronom de meserie, controlează mai multe afaceri, printre care producătorul de conserve din legume şi fructe MIB Prodcom, cu brandul Arovit, sau dezvoltatorul Studium Green, care are în portofoliu proiectele imobiliare CH1, CH2, Studium Green Campus, CH4 Avangard, Venus, Vison, West Side Park sau Wings din Cluj-Napoca.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW