web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Constructorii arădeni de la P.A.B. au avut afaceri de peste 50 mil. euro în 2020

Constructorii arădeni de la P.A.B. au avut afaceri de peste 50 mil. euro în 2020

Compania de construcţii P.A.B. România, controlată de antreprenorul Ion Sandu din Arad, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 243,6 mil. lei (50,5 mil. euro), în scădere cu aproximativ 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro), de trei ori mai mic faţă de anul precedent, când constructorul arădean a obţinut un câştig net de 20,6 mil. lei (4,3 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 422 de angajaţi.

Din portofoliul companiei P.A.B. fac parte, printre altele, peste 35 de magazine construite pentru retailerul de bricolaj Dedeman, dar şi mai multe magazine pentru germanii de la Lidl, în Marea Britanie (Porthmadog, Ashton U’Line, Todmorden şi Shrewsbury), potrivit unor informaţii anterioare. Pe piaţa externă, compania a mai lucrat şi pentru Selgros, având, de altfel, propriile subsidiare în Germania, Marea Britanie şi Serbia.

Pe piaţa locală, P.A.B. România a finalizat construcţia centrului comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, un proiect de 40 mil. euro al investitorului sud-african NEPI Rockcastle. Arădenii au construit şi structura primei clădiri din proiectul The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI Rockcastle) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, şi cumpărat în 2018 de acţionarii Dedeman, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl. Dincolo de rolul de antreprenor general, compania deţine şi o fabrică de structuri metalice, cu o capacitate de 1.500 de tone pe lună. Compania P.A.B. România a fost înfiinţată în anul 1993 la Arad. Administratorul unic al companiei este omul de afaceri Ion Sandu, fostul finanţator al clubului de fotbal UTA Arad.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW