web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de mobilier Polipol din Satu Mare a avut afaceri de 162 mil. lei în 2020, plus 11%

Producătorul de mobilier Polipol din Satu Mare a avut afaceri de 162 mil. lei în 2020, plus 11%

Producătorul de mobilier ta­piţat Polipol Mobila din Foieni, ju­deţul Satu Mare, deţinut de gru­pul german cu acelaşi nume, a ra­por­tat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 163,2 mil. lei (33,9 mil. euro), în creştere cu peste 11% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Mi­nisterul Finanţelor. Compania a re­alizat anul trecut un profit net de peste 7 mil. lei (1,5 mil. euro), de 9,5 ori mai mare faţă de anul prece­dent, când Polipol Mobila a avut un câştig net de aproximaitv 742.000 de lei (156.000 de euro). Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 804 angajaţi.

Mobilierul tapiţat realizat la Foieni este vândut integral de gru­pul Polipol în Europa de Vest, preponderent în Germania, unde ajunge 85% din producţia din Ro­mâ­­nia, potrivit unor informaţii fur­ni­zate anterior de companie. Pentru producţia de mobilier tapi­ţat, Polipol lucrează cu fag achiziţionat în proporţie de 50% din România şi 50% din import, potrivit unor in­formaţii anterioare.

În urmă cu patru ani, Polipol a finalizat investiţii de 15 milioane de euro în extinderea halelor de pro­ducţie, logistică şi administraţie, în uti­laje noi şi într-un sistem de încăl­zire care foloseşte deşeurile de lemn din fabrică. Halele de producţie au fost mărite cu 14.000 de metri pă­traţi, ajungându-se la o suprafaţă to­tală de 40.000 de metri pătraţi după această investiţie, potrivit unor infor­maţii anterioare. Cei mai mari pro­ducători de mobilă din România sunt Aramis Invest, Taparo, Aviva, Ecolor şi PGS Sofa & Co.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW