12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de vinuri Cramele Recaş va investi 430.000 de euro în construcţia...

Producătorul de vinuri Cramele Recaş va investi 430.000 de euro în construcţia unei centrale fotovoltaice, proiect derulat împreună cu E.ON

Producătorul de vinuri Cramele Recaş va investi în construcţia unei centrale fotovoltaice, proiect în valoare de aproape 430.000 de euro derulat împreună cu E.ON, care va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificaţie. Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.

”Dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ne ghidează activitatea de la cramă. Construcţia acestei centrale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon şi pentru utilizarea raţională a energiei în scopul creşterii eficienţei tuturor activităţilor de la cramă.”, a declarat Georgiu Ioan Director General, Cramele Recaş.

Centrala fotovoltaică va fi finalizată de E.ON în luna august, va avea o putere de 764,4 kWp şi va asigura circa 888,64 MWh pe an de energie electrică. Totodată, va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 260 de tone pe an.

”Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluţii energetice adaptate nevoilor lor. Parteneriatul cu Cramele Recaş înseamnă o contribuţie comună pentru un mediu înconjurător mai curat şi va aduce economii importante prin asigurarea unor surse independente de energie verde”, a declarat Claudia Griech, Director General E.ON Energie România.

Începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp, totalizând 13 MW putere instalată, pentru 41 de companii. Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniţă) şi are parteneriate în mai multe ţări, printre care Anglia, Germania, Olanda, Statele Unite, Canada, dar şi Japonia, Coreea sau Malaezia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments