web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic a ajuns la afaceri de 47 mil. euro cu fabrica din Oradea

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic a ajuns la afaceri de 47 mil. euro cu fabrica din Oradea

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 224,9 mil. lei (aproximativ 47 mil. euro), în scădere cu peste 27% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a adâncit anul trecut pierderile, ajungând la 19,4 mil. lei (4 mil. euro), de la aproximativ 7 mil. lei (1,5 mil. euro) în 2019, conform datelor publice. Faist Mekatronic a avut anul trecut un număr mediu de 959 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

Faist Mekatronic este una dintre cele mai mari companii din Bihor, judeţ unde domină industria componentelor auto şi cea a încălţămintei. Compania produce la Oradea piese turnate din aluminiu, având în portofoliu proiecte în infrastructura telecom, pentru Ericsson, Nokia, Kathrein, dar şi proiecte în industria auto pentru Mahle, Borg Warner, Hella, Konsberg, Brose, Eaton, Wabco, Schaeffler sau grupul Magna, potrivit unor informaţii anterioare.

Grupul britanic Faist, unul dintre furnizorii giganţilor Nokia Siemens Network şi Ericsson Net­work, este prezent pe piaţa locală prin companiile Faist Metalworking din Oradea (producător de construcţii metalice şi părţi com­ponente ale structurilor metalice), Faist România din Topoloveni, judeţul Argeş (producător de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare) şi prin compania Faist Mekatronic, care administrează fabrica de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto din Oradea. Grupul britanic Faist are la nivel global 31 de unităţi de producţie şi centre logistice în Europa, Asia şi America, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW