23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIȘcoala Profesională, soluția către meseriașii viitorului

Școala Profesională, soluția către meseriașii viitorului

Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) este una dintre cele mai performante realizări ale sistemului național de educație, fiind prima școală duală pe model german, pe care Schaeffler România a susținut-o. Aceasta devine pe zi ce trece un punct de reper pentru procesul de relansare al învățământului profesional și tehnic, ce a devenit la nivel național un model de bună practică.

Școala Profesională Germană Kronstadt, din 2018 parte din Campus Tehnic Brașov a preluat modelul dual vestic care se bucură  de succes și popularitate crescută în țări precum Germania și Austria. Acesta presupune o colaborare strânsă între unitatea de învățământ și companii în care elevii învață meserii tehnice căutate pe piața muncii în condițiile cele mai moderne și performante: la școală partea teoretică, iar în atelierele performante ale companiilor partea practică.

După 3 ani de studiu tinerii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională. Cele 7 generații de absolvenți, actuali angajați atât în Schaeffler România, cât și în celelalte companii partenere sunt dovada faptului că sistemul de învățământ profesional dual este o soluție ce garantează o educație solidă și un viitor sigur.

Azi elevi în Centrul de Formare Profesională, mâine angajați la Schaeffler România

În Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România elevii își derulează aprox. 60% din orele de pregătire practică sub îndrumarea instructorilor și au primul contact cu meseria pe care o învață.  Peste 37% din elevii CTB, au ales compania Schaeffler ca partener de studiu și potențial viitor angajator, în anul școlar care se apropie de final, iar în acest an la Schaeffler România și-au derulat stagiul de practică 300 de elevi.

”Cea mai mare mulțumire pentru noi ca instructori în Centrul de Formare Profesional din Schaeffler România îl reprezintă rezultatul final, faptul că elevii stăpânesc bine meseria și că pleacă de aici pregătiți pentru provocările profesionale.” Gabriel Balaska, instructor Centru de Formare Profesionala Schaeffler Romania.

”După interviul de admitere am rămas impresionat de condițiile de practică de la Schaeffler, de echipa și de ceea ce urma să învăț, ceea ce m-a făcut să nu regret că am ales o școală profesională în sistem dual.” Paul Micloș, elev clasa a X-a.

Pași pentru înscrierea la Școala Profesională Germană Kronstadt în perioada 05-14.07.2021

Pasul 1: Alegerea unei meserii;

Pasul 2: Verificarea numărului de locuri disponibile în funcție de meseria aleasă. La Schaeffler România: operator pe mașini unelte cu comandă numerică (77 locuri), electromecanic (43 locuri), sculer matrițer (19 locuri), confecționer articole din piele și înlocuitori (10 locuri), sudor (10 locuri) și mecanic utilaje și instalații în industrie (79 locuri).

Pasul 3: Test de cunoștințe și aptitudini & un prim interviu de înscriere

Înscrierile se pot face pe https://www.campustehnicbrasov.ro/ unde sunt așteptați toți cei care doresc să învețe o meserie și să își asigure viitorul alături de Schaeffler România.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments