20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul de servicii de telemedicină Telios Care a atras o nouă finanţare...

Furnizorul de servicii de telemedicină Telios Care a atras o nouă finanţare de 700.000 de euro. Fortech, dezvoltatorul de soluţii software din Cluj, este lead investor, cu o investiţie de 400.000 de euro, şi deţine 9% din firmă

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanţare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj. Astfel, cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participaţie de 9%.

În urma acestei noi investiţii, Telios Care, startup fondat în 2017 de americanul Philip Choban, este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro. Această rundă de finanţare marchează totodată lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiţii a Fortech Group, care va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriere a companiei.

”Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est. Urmărind evoluţia Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat şi să susţinem creşterea companiei, mai ales dacă ne uităm la echipa pe care Philip a construit-o şi la planul lor inovator de a-şi pune amprenta pe acest domeniu promiţător”, spune Valentin Filip, Managing Director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori.

”Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. Încă de la început, misiunea Telios Care a fost să ofere servicii complete de îngrijire fiecărui român. Ajutăm oamenii să-şi rezolve nevoile medicale cu încredere şi simplitate. Sprijinul din partea investitorilor noştri, care a crescut atât din punctul de vedere al dimensiunii, cât şi strategic, ne-a ajutat să atingem acest obiectiv. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech; prin divizia lor de investiţii, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acţiuni în direcţia de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale şi de Est. Parteneriatele dezvoltate cu Transylvania Angels Network, Growceanu şi Tech Angels sunt ceea ce face ca această colaborare cu Fortech să fie atât de specială pentru noi – vorbim de oamenii care au grijă de alţi oameni”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

În prezent, Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels, cele 3 organizaţii implicându-se activ în atragerea noii finanţări, dar şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare. Din noua postură, Fortech va fi un membru activ în Advisory Board (Consiliul Consultativ), atât în ceea ce priveşte zona de business, cât şi partea tehnică, implicându-se în strategia de dezvoltare a Telios în perioada următoare.

În urma noii finanţări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât şi în regiune. Astfel, compania vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru anul în curs, Telios Care se aşteaptă la dublarea accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii. Telios Care a înregistrat anul trecut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată ţara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanţare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de ”prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments