TeraPlast pariază pe producţia de ambalaje, cu o investiţie de 12 mil. euro. Grupul are, printre diviziile sale, şi o companie dedicată reciclării, însă, pentru a putea funcţiona, este obligat să apeleze la importuri, în condiţiile în care, local, reciclarea este deficitară.
”Am luat decizia de a merge pe zona de ambalaje compostabile, o soluţie care să fie prietenoasă cu mediul. Ne aşteptăm să ajungem la venituri de 16 milioane de euro”, a spus Alexandru Stânean, director general la TeraPlast Group, citat de Ziarul Financiar.
”Dacă vorbim de tot ceea ce înseamnă mase plastice, în România nevoia este de 1 milion de tone pe an, din care 60% se îngroapă an de an. Avem o inabilitate de a colecta şi recicla care ne plasează la coada Europei. Elveţia, Austria şi Olanda declară că nu îngroapă nimic”, a mai spus Alexandru Stânean. Acesta estimează că, până la finalul acestui an, TeraPlast va recicla 39.000 de tone de PVC, ceea ce înseamnă 15% din producţia unui combinat, dar se bazează, din păcate, pe resurse importate. În construcţii, aproape toate materialele pot fi reciclate. Exceptând ţevile de polietilenă pentru apă şi gaz, toate celelalte produse pot fi făcute cu un conţinut definit de material reciclat, spune Alexandru Stânean.