9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDistribuitorul polonez de piese şi accesorii auto Inter Cars a avut afaceri...

Distribuitorul polonez de piese şi accesorii auto Inter Cars a avut afaceri de peste 958 mil. lei în 2020, plus 9%

Distribuitorul de piese şi accesorii auto Inter Cars România, parte a grupului polonez Inter Cars, a raportat pentru 2020 o cifră de faceri de aproximativ 958,3 mil. lei (198,8 mil. euro), în creştere cu peste 9% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 19 mil. lei (4 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul precedent, când câştigul net al Inter Cars România a fost de aproximativ 15,8 mil. lei (3,3 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 372 de angajaţi.

Inter Cars România comercializează piese şi accesorii pentru autovehicule (autoturisme, motociclete, dar şi vehicule comerciale), însă deţine pe piaţa locală şi o reţea de ateliere de reparaţii auto independente, reunite sub marca Q-Service. Totodată, alte segmente importante ale afacerii Inter Cars România sunt cel de vânzare şi service pentru echipamente şi scule utilizate în atelierele de reparaţii, respectiv fleet management, potrivit unor informaţii anterioare.

Inter Cars România a fost înfiinţată în anul 2008 la Cluj-Napoca şi este parte a grupului Inter Cars SA, cu sediul în Polonia. Compania şi-a început activitatea în România după o perioadă de pregătire de aproximativ un an. În septembrie 2008 au început vânzările într-o singura locaţie, ajungându-se în prezent la un număr de 61 filiale ce operează în regim de franciză în ţară, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. În 2010 compania a inaugurat depozitul central din Braşov, continuând dezvoltarea filialelor existente.

Grupul polonez, înfiinţat în anul 1990 de către Krzysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz şi Andrzej Oliszewski, deţine 248 de filiale în Polonia şi 313 filiale în Europa, în ţări precum Cehia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Croaţia, Italia, România, Bulgaria, Moldova, Grecia şi Bosnia şi Herţegovina, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Portofoliu de produse al companiei include, de asemenea, echipamente de atelier, în special dispozitive pentru service şi repararea autoturismelor, precum şi piese pentru motociclete şi tuning. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments