web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul german de sisteme de evacuare Eberspaecher şi-a dublat afacerile la fabrica de sisteme de evacuare deschisă în urmă cu cinci ani la Oradea

Producătorul german de sisteme de evacuare Eberspaecher şi-a dublat afacerile la fabrica de sisteme de evacuare deschisă în urmă cu cinci ani la Oradea

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România, subsidiara locală a grupului german Eberspächer, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 2,150 mld. lei (446,1 mil. euro), în creştere cu 96% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,096 mld. lei (231,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 48,6 mil. lei (peste 10 mil. euro), de 3,5 ori mai mult faţă de anul precedent, când Eberspaecher Exhaust Technology România a realizat un câştig net de peste 14 mil. lei (3 mil. euro), conform datelor publice.

Fabrica de sisteme de evacuare din Oradea a avut anul trecut la un număr mediu de 650 de angajaţi, cu 223 de oameni mai mulţi decât în anul anterior, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Eberspaecher Exhaust Technology România a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul în Parcul industrial I din Oradea, însă germanii au inaugurat oficial fabrica de sisteme de exhaustare pentru industria auto (ţevi şi convertoare catalitice) de la Oradea în toamna anului 2016.

Fabrica Eberspaecher are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este suprafaţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni, pe un teren de circa 11 hectare, din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fostului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (în 2016 operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate integral de japonezii de la Nidec Corporation).

Fabrica Eberspaecher din Oradea produce pentru constructorii auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborează şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer), conform unor informaţii anterioare. Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Printre clienţii germanilor se numără aproape toţi producătorii de autovehicule de pasageri şi comerciale din Europa, America de Nord, dar şi din Asia.

Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. În prezent grupul german are peste 80 de unităţi de producţie în 29 de ţări, în care lucrează aproxiativ 10.000 de angajaţi. În 2020, grupul german a realizat o cifră de afaceri totală de aproximativ 4,9 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW