19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERINicolae şi Raluca Popa au investit 100.000 de euro într-o cabană de...

Nicolae şi Raluca Popa au investit 100.000 de euro într-o cabană de tip A-frame în localitatea Vălişoara, judeţul Alba, şi aşteaptă pentru vara aceasta un grad de ocupare de 70%

Nicolae şi Raluca Popa, doi antreprenori din judeţul Alba, au construit Cabana Ted’s, o unitate de cazare de tip A-frame în care au investit circa 100.000 de euro, iar pentru vara aceasta estimează un grad de ocupare de 70%. Construcţia cabanei a început în luna mai a anului trecut şi a fost finalizată în luna septembrie, potrivit Ziarului Financiar.

”Noi ne-am gândit prin 2010 la acest proiect şi ne-a luat ceva până să îl punem în aplicare. Proiectul l-am început în momentul când a izbucnit pandemia şi am avut mai mult timp disponibil, în mai anul trecut am început construcţia şi în septembrie a fost gata. Am investit în jurul sumei de 100.000 de euro, bani care au mers către construcţie, teren, drum de acces, curent”, spune Nicolae Popa, proprietarul Cabanei Ted’s, citat de ZF.

Iniţial, cabana a fost construită pentru a fi casa de vacanţă a soţilor Popa, însă ulterior cei doi au luat decizia de a o deschide şi către turiştii doritori să vină în localitatea Vălişoara, judeţul Alba. Astfel, construcţia cabanei a fost finalizată în luna septembrie, însă primii turişti au ajuns la Cabana Ted’s în perioada sărbătorilor de iarnă.

De la primii turişti, cererea a tot crescut, iar oamenii care ajungeau la Cabana Ted’s fie veneau prin recomandările celor care au mai fost, fie găseau unitatea de cazare pe reţele de socializare. Astfel, în primele trei luni ale anului gradul mediu de ocupare a fost de 70%, iar pentru vara aceasta cei doi antreprenori se aşteaptă la un grad de ocupare similar. Capacitatea maximă de cazare a cabanei este de 12-14 persoane, însă Nicolae Popa spune că în prezent primesc doar 10 persoane pentru a oferi oamenilor care vin o mai mare intimitate.

Cabana se închiriază integral, iar preţul de cazare variază în funcţie de perioada săptămânii şi de sezon. Astfel, cabana se închiriază minim două nopţi, iar preţul porneşte de la 1.400 lei în timpul săptămânii până la 1.800 lei în weekend, în extrasezon. În sezonul de vară, turiştii pot rezerva trei nopţi de cazare şi primesc o noapte gratuit, iar preţul începe de la 1.800 lei în timpul săptămânii şi ajunge la 2.200 lei în weekend.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments