web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Consiliul Județean Cluj investește 12 mil. euro în extinderea parcului etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia

Consiliul Județean Cluj investește 12 mil. euro în extinderea parcului etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia

Consiliul Județean Cluj a finalizat documentația de urbanism necesară emiterii autorizației de construire pentru proiectul care vizează revitalizarea și extinderea Parcului Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia, o investiție în valoare totală de circa 12 milioane de euro.

”În acest moment, așteptăm să primim ultimele avize de la Comisia de monumente și I.S.U., astfel încât să reușim transmiterea întregii documentații de autorizare Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Suntem încrezători că până la începutul lunii septembrie, după finalizarea proiectului tehnic, să putem lansa de facto licitația de execuție a acestui important proiect de extindere a Parcului Etnografic cu cca. 30 de hectare”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanților forului județean, proiectul de revitalizare a primului muzeu etnografic în aer liber din România este rezultatul concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean Cluj, demers care a urmărit găsirea celor mai bune idei de valorificare a patrimoniului cultural muzeal.

Contractul de proiectare tehnică a fost atribuit unei firme de arhitectură clujene, care a convins juriul cu o soluție inovatoare, capabilă să transforme Parcul Etnografic într-un obiectiv extrem de atractiv pentru desfășurarea de activități culturale, evenimente, expoziții, târguri și festivaluri tradiționale, dar și pentru vizite în familie și pentru iubitorii activităților în aer liber.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW