-1.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 18, 2025
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAnca Cherengi şi Andreea Buruian aşteaptă venituri de 50.000 de euro din...

Anca Cherengi şi Andreea Buruian aşteaptă venituri de 50.000 de euro din torturi şi prăjituri preparate într-un laborator din Cluj-Napoca

Anca Cherengi şi Andreea Buruian fac torturi şi prăjituri într-un laborator din Cluj-Napoca sub numele de Acadeea, iar anul acesta aşteaptă venituri de 50.000 de euro. Businessul a început la sfârşitul anului 2019, an în care cele două prietene au terminat facultatea şi au dorit să meargă amândouă către antreprenoriat, potrivit Ziarului Financiar.

”Eu şi Andreea suntem prietene foarte bune de la 15 ani, chiar dacă la terminarea liceului am luat-o pe căi diferite, mai exact eu am urmat cursurile Facultăţii de arhitectură, iar Andreea a făcut Facultatea de chimie, atunci când am terminat facultatea am simţit potrivit să ne unim talentele într-o cofetărie pentru că amândouă suntem paisonate de dulciuri”, spune Anca Cherengi, cofondatoare a Acadeea, citată de ZF.

Businessul a luat naştere la sfârşitul anului 2019, iar cele două antreprenoare au investit 16.000 de euro, bani care au mers către achiziţionarea de echipamente şi echiparea laboratorului de cofetărie cu toate cele necesare pentru producţia de prăjituri. După terminarea facultăţii, cele două antreprenoare au luat decizia de a-şi deschide un business, în loc de a profesa într-o cofetărie pentru că sunt de părere că partea de inovaţie ar fi fost limitată. Primul an de activitate al Acadeea a fost marcat de pandemie, însă businessul a reuşit să supravieţuiască efectelor negative ale pandemiei. Ideea iniţială pentru Acadeea a fost de a face torturi şi prăjituri pentru diverse evenimente, însă din cauza restricţiilor existente anul trecut pentru evenimente, cele două antreprenoare au fost nevoite să se replieze.

”Am avut chiar la începutul pandemiei, mai exact două luni, în care am pus pauză activităţilor de vânzare şi ne-am concentrat să învăţăm noi cât mai multe, veneam cu reţete şi idei noi, apoi am început să facem produse mai accesibile oamenilor, în afara evenimentelor, cutii cu macarons şi torturi mici”, spune Anca Cherengi.

În ciuda unui an provocator, anul acesta se arată mult mai bine, astfel că până în luna septembrie, fiecare weekend este ocupat cu câte un eveniment la care Acadeea va livra prăjituri şi torturi. Capacitatea de producţie a laboratorului este de circa 80 de torturi pe săptămână. Anul trecut, veniturile Acadeea s-au ridicat la circa 30.000 de euro, din care 70% se duc către cheltuieli cu materia primă, pe care o achiziţionează atât de la furnizori locali, mai ales fructele de sezon, cât şi din afara ţării. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments