14.9 C
Cluj-Napoca
joi, martie 27, 2025
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTFamilia Vraja a făcut 50.000 de euro anul trecut din cultivarea legumelor...

Familia Vraja a făcut 50.000 de euro anul trecut din cultivarea legumelor şi fructelor pe un teren de 15 hectare în comuna Botiz, Satu Mare

Alin Vraja, un tânăr din Satu Mare, a dus mai departe ferma din comuna Botiz, pe care familia lui o îngrijeşte încă de pe vre­mea când el era copil şi care astăzi se numeşte Vraja Legumelor. Suprafaţa culti­vată cu fructe şi legume este de 15 hectare, iar pasul următor vizează extinderea şi pe partea de procesare, pentru cultura de căpşuni, produsul cel mai căutat de către clienţi, potrivit Ziarului Financiar. Cifra de afaceri a ajuns la 50.000 de euro anul trecut.

”Am început să mă dedic fermei încă din copilărie. Văzând cât de implicaţi şi devotaţi sunt părinţii mei, am încercat să fiu şi eu de folos încă de atunci. Au trecut anii şi am plecat la facultate cu gândul să mă întorc la fermă, unde era nevoie de cineva care să o ducă mai departe. Noi am început în urmă cu 6-7 ani să dezvoltăm suprafaţa, pentru că aveam doar un hectar şi jumătate. De atunci am tot reuşit să creştem până la 15 hectare. În perioada care urmează vrem să ne dezvoltăm din punct de vedere al echipamentelor de lucru şi ne-am orientat către echipamente care ajung la 200.000 de euro, fiind vorba şi de echipamente care presupun procesarea. Avem un proiect în zona de procesare, tocmai pentru cultura de căpşuni. În zona noastră, prea puţini dintre oamenii care sunt producători s-au axat şi pe procesare. Am zis că vrem să încercăm să fim primii care fac asta. Ne-am propus să procesăm dulceaţă şi sirop de căpşuni. Sper să avem primele borcane cu brandul nostru anul acesta”, a spus Alin Vraja, administratorul fermei, citat de ZF.

În ferma de la Botiz se găsesc legume precum roşii, varză, castraveţi, gogoşari, ardei, ceapă, vinete sau ţelină, iar fructele cultivate sunt căpşuni, pepene roşu şi pepene galben. Pe lângă cele 15 hectare, în cadrul fermei sunt şi cinci solarii. Un alt punct de comercializare a produselor este chiar la standul fermei Vraja, care se deschide la începutul sezonului de vară şi unde se vând produse cât mai proaspete. La acest stand, aflat în apropierea fermei, cumpără oameni din zonă, dar şi turişti din ţară sau din străinătate. În viitorul apropiat, spune Alin Vraja, se va dezvolta şi un site prin intermediul căruia se vor vinde produsele.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments