web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Farmec Cluj a investit 500.000 euro în producţia de dezinfectanţi

Farmec Cluj a investit 500.000 euro în producţia de dezinfectanţi

Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător local de cosmetice, a investit în ultimul an 500.000 euro în producţia de biocide pentru uz personal şi medical şi a vândut peste 2 milioane de dezinfectanţi. Compania a început producţia pe acest segment în aprilie 2020, investind în cercetarea, testarea şi avizarea produselor, pe fondul creşterii cererii din cauza pandemiei.

Farmec a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 288 milioane lei, în creştere cu 10%, şi un profit de 23,7 milioane lei, cu 65% peste nivelul din 2019, la un total de 739 angajaţi, potrivit datelor publicate de MInisterul de Finanţe. La începutul acestui an, Farmec a decis să continue şi să extindă producţia de dezinfectanţi şi după depăşirea perioadei de criză sanitară.  

Din vânzările totale de dezinfectanţi, 60% au fost către consumatorul final, iar 40% către spitale, şcoli, primării, secţii pentru votare, poliţie. Produsele au fost şi sunt distribuite prin toate canalele de distribuţie: magazine proprii, comerţ tradiţional, e-commerce, dar şi in marile lanţuri de retail.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW