web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Emerson a ajuns la afaceri de aproape 200 mil. euro cu centrele de producţie şi servicii de la Cluj

Emerson a ajuns la afaceri de aproape 200 mil. euro cu centrele de producţie şi servicii de la Cluj

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de 16,8 mld. dolari, a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 961,8 mil. lei (199,5 mil. euro), în uşoară creştere faţă de anul anterior, când compania a realizat afaceri totale de 955,9 mil. lei (201,6 mil. euro), potrivit informa­ţiilor de pe site-ul Minis­terului Finanţelor. Emerson a avut anul trecut un profit net de aproximativ 56 mil. lei (11,6 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, conform datele publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 2.685 de angajaţi, cu 70 de oameni mai mulţi decât în 2019.

Compania are 4 centre de servicii şi 7 unităţi de producţie la Cluj, cu un portofoliu de peste 40 de categorii de produse, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Emerson. Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Anul trecut, Emerson a închiriat apoximativ 6.000 mp pentru birouri şi activităţi de producţie în parcul industrial Urbano Parks, dezvoltat de antreprenorii locali Mircea Ilea, Daniel Paraschiv şi Şerban Alexandru Paul în zona de vest a municipiului Cluj-Napoca. Emerson a relocat în Urbano Park unitatea de afaceri Appleton a companiei, din parcul industrial Tetarom II Cluj.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW