22.6 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUn produs 100% românesc câștigă prestigiosul Red Dot Award pentru calitatea excepțională...

Un produs 100% românesc câștigă prestigiosul Red Dot Award pentru calitatea excepțională a designului

Conceptul unei echipe de tineri designeri din Cluj, din cadrul studioului de design Desiro Vision, a câștigat mult râvnitul Red Dot Award, ediția 2021, sigiliul calității în domeniul designului de produs, care confirmă recunoașterea pe plan internațional a calității remarcabile a designului înscris în concurs.

În cadrul ediției din acest an, aflat în competiție cu produse din peste 60 de țări, Hexa Firepit&Grill a câștigat prestigiosul punct roșu acordat de juriul internațional format din specialiști în domeniu a căror misiune de evaluare nu a fost deloc ușoară, după cum însuși fondatorul și CEO al Red Dot, Prof. Dr. Peter Zec, remarcă în scrisoarea sa oficială, din martie 2021, către Prof. Dr. Ciprian Mihnea, fondatorul și coordonatorul echipei Desiro Vision:

”Niciodată până acum, în istoria de peste 60 de ani a acestui concurs de design, atât de multe companii și studiouri de design nu s-au confruntat cu evaluarea profesională a juriului nostru internațional ca în acest an. Produse din aproximativ 60 de țări au ajuns la noi, iar calitatea și gradul lor de inovare au fost evaluate în cadrul unui proces care s-a desfășurat de-a lungul a câtorva zile.

Conceptul echipei Desiro Vision, Hexa Firepit&Grill, a impresionat prin calitatea designului și execuția tehnică deosebită a unui produs, altfel de utilitate comună, a cărui intenție principală este aceea de a duce experiența gătitului și a socializării în aer liber la un cu totul alt nivel, surprinzând prin funcționalitate, estetica elegantă și modernă, dar mai ales prin dimensiunea emoțională pe care o propune consumatorului – capacitatea de a conecta oamenii, de a-i aduce împreună și de a crea experiențe unice, inedite.

”Faptul că ați revendicat locul dumneavoastră într-un domeniu atât de competitiv vorbește de la sine. Acum este timpul ca acest design de succes să fie, de asemenea, comunicat cu succes. Sloganul nostru: A câștiga este doar începutul devine astfel punctul de plecare ideal pentru a spune povestea de succes a produsului dvs. Felicitări pentru această mare realizare!”, a mai spus, în scrisoarea sus-amintită, fondatorul Red Dot, Prof. Dr. Peter Zec, accentuând meritele, profesionalismul și talentul tinerilor designeri clujeni.

Câștigarea Red Dot Design Award nu este însă nici pe departe concluzia unei povești de succes. Este doar startul unui drum ascendent pentru care eticheta câștigătoare Red Dot devine astfel o frumoasă confirmare și, totodată, un angajament pentru responsabilitate și ascensiune sustenabilă.

Despre Hexa

Conceptul produsului Hexa a apărut din dorința de a oferi consumatorului mai mult decât un simplu produs de design funcțional. Geometria produsului a fost inspirată de tendințele actuale din designul contemporan prin integrarea elementelor de tip „stealth”, având ca trăsătură principală muchiile frânte, pronunțate cu unghiuri controlate, detalii care conferă produsului un plus de putere și masculinitate. Designul produsului încearcă să controleze unghiurile muchiilor asfel încât produsul cu capacul montat pare inspirat din forma unui diamant șlefuit. 

Din punct de vedere tehnic, grătarul multifuncțional HEXA by Desiro dispune de patru funcționalități. Grătarul poate fi așezat pe suportul metalic la foc mai mare sau așezat mai jos, direct pe plită, atunci când focul este mai domol. Plita, gândită ca un spațiu de gătit perimetral, este confecționată din tablă neagră de 10 mm pentru inerție termică bună, iar cuva de jar, vopsită cu vopsea termică, este înclinată pentru a dispersa căldura dinspre centru înspre margini, oferind în acest mod posibilitatea de a crea zone de temperatură în funcție de tipul de preparat. Picioarele grătarului sunt realizate din tablă de oțel de 3 mm vopsit în câmp electrostatic și sunt prevăzute cu un sistem de reglare pe diferite înălțimi, pentru ajustarea stabilității și menținerea orizontalității produsului. Logo-ul decupat lateral, pe cuvă, aduce, pe lângă nota de rafinament estetic, și un avantaj practic produsului, furnizând aportul de aer necesar pentru ardere. În completarea tuturor acestor caracteristici atât de diverse conceptul oferă consumatorului și posibilitatea de a se bucura de experiența gătitului cu ceaun datorită suportului multifuncțional care permite așezarea unui ceaun de 15 L în centrul focarului, astfel încât flăcările și căldura să curgă pe exteriorul ceaunului.

Despre Desiro Vision

Povestea Desiro Vision începe cu o echipă de tineri designeri talentați, pasionați, profesioniști și animați de același vis – acela de a crea, prin produsele inovatoare by Desiro Design, un brand autohton puternic, sinonim perfect cu calitatea, prin care arta să treacă dincolo de granițele normelor convenționale ale esteticului pentru a se integra firesc în dimensiunea funcționalului, îmbunătățind calitatea vieții noastre de zi cu zi.

Pentru mai multe informatii vizitati si www.desirovision.com

Despre Red Dot Award

Red Dot Award celebrează nu numai designul de produs, ci și proiectanții și producătorii, precum și universitățile și instituțiile de specialitate care pot introduce prototipurile și conceptele lor în concursul Red Dot Award la trei secțiuni: Product Design, Brands&Communication Design și Design Concept.

Cu peste 18.000 de intrări anuale de la profesioniști în design, companii și organizații din peste 60 de țări, concursul este astăzi una dintre cele mai mari și mai renumite competiții de design din lume a cărei siglă, punctul roșu, aplicată produselor câștigătoare, este sinonimul calității și al recunoașterii globale. Potrivit devizei „În căutarea unui design și inovații bune”, juriul evaluează intrările și acordă doar un punct roșu produselor care conving prin calitatea ridicată a designului. În fiecare an, Red Dot Award: Product Design este acordat celor mai bune produse ale anului. Fie că sunt atractive din punct de vedere estetic, funcțional, inteligent sau inovator, obiectele premiate au în comun designul remarcabil.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments