web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Timişoara pregăteşte proiecte de investiţii de 2 mld. lei, pe care vrea să le finanţeze din fonduri europene

Timişoara pregăteşte proiecte de investiţii de 2 mld. lei, pe care vrea să le finanţeze din fonduri europene

Noua administraţie a municipiului Timi­şoa­ra pregăteşte şi docu­men­tează proiecte de investiţii în valoare totală de aproape 2 mld. lei, pe care vrea să le finanţeze în următorii ani prin intermediul programelor de dezvoltare bazate pe fonduri euro­pene.

”Noi am depus fişe de proiect pen­tru următorii ani în valoare de aproa­pe 2 miliarde de lei, doar că aceas­tă sumă nu are încă o bază foar­te stabilă, tocmai pentru că nu ştim exact cum va arăta PNRR-ul (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). De aceea, pentru noi este important să ne orientăm strategic către liniile clare pe care ştim deja că le va avea PNRR, adică o economie verde, o eco­nomie digitală, astea sunt proiec­te­le cu care vrem să punctăm şi în Timişoara”, a spus Dominic Fritz, pri­ma­rul Timişoarei, pentru Ziarul Financiar.

Municipiul Timişoara are un bu­get de circa 1,4 mld. lei în 2021, din­tre care peste 620 mil. lei se îndreaptă către investiţii şi dezvoltare. Aici intră atât investiţii de infra­struc­tură, pre­cum un pasaj de peste 100 mil. lei, dar o parte din acest segment al bu­ge­tu­lui se îndreaptă către pre­gătirea de do­cu­mentaţii pentru pro­iec­tele pro­pu­se spre finanţare euro­peană. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW