29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIAntreprenoarea Roxana Mariţa din Cluj a investit 40.000 de euro în brandul...

Antreprenoarea Roxana Mariţa din Cluj a investit 40.000 de euro în brandul de cosmetice naturale Delish Cosmetics

Brandul Delish Cosmetics a apărut în 2019, după ce antreprenoarea Roxana Mariţa a lăsat domeniul bancar pentru a se dedica businessului. După o investiţie de 40.000 euro din fonduri europene şi proprii, cosmeticele realizate într-un laborator din Cluj au ajuns pe piaţă, iar portofoliul de produse a crescut treptat, potrivit Ziarului Financiar.

”În 2017, în decembrie, am făcut prima dată un produs pentru mine, voiam să testez, nu mă gândeam că va fi un business în acel moment. Am testat să văd dacă şi alte femei sunt interesate. Nu îmi imaginam că voi face un business din asta, era cel mult un hobby. Eu la momentul respectiv lucram în bancă, nu mă gândeam la zona de antreprenoriat. Am aflat de oportunităţi de finanţare care s-au deschis în 2018 şi am zis că aş putea să văd dacă pot să fac un business pentru că deja aveam persoane care mereu îşi doreau produse”, a povestit Roxana Mariţa, citată de ZF.

Finanţarea europeană a fost de 33.000 euro, iar restul până la 40.000 euro au fost fonduri proprii. Suma investită a mers în aparatură, mobilier, materie primă, chirii, marketing, utilităţi. Principala provocare pentru antreprenoare a fost gestionarea proiectului european.

”Am renunţat la jobul din bancă, în vara lui 2018, nu ştiam că voi primi finanţare atunci, însă am simţit că trebuie să fac asta. Delish înseamnă delicios pentru că la început multe persoane care testau produsul îmi spuneau că miros delicios, ca un desert”, a mai spus Roxana Mariţa.

Primele produse sub brandul Delish au fost unturile de corp, după care au apărut şi celelalte game de produse – balsam de buze, cremă de faţă, de mâini, scrub pentru corp, sare de baie, ulei de corp. În toamna lui 2020 a apărut şi o gamă specială pentru bărbaţi – ulei pentru îngrijirea bărbii şi a mustaţei. Produsele sunt realizate în laborator în Cluj, iar Roxana Mariţa are alături o colegă specializată în zona cosmeticelor pentru a crea reţetele produselor. Materia primă pentru produse este adusă prin furnizori locali în mare parte, pentru susţinerea afacerilor locale. Produsele pot fi găsite pe site-ul www.delish.ro, dar şi în câteva magazine din Cluj. Preţul pentru un unt de corp, de exemplu, este între 50 şi 85 lei, în funcţie de cantitate, iar o cremă de mâini între 35 şi 55 de lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments