35.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALValoarea parteneriatelor - Peste 260 de clienți și 300 de furnizori colaborează...

Valoarea parteneriatelor – Peste 260 de clienți și 300 de furnizori colaborează pentru siguranța românilor

Deltamed, o companie cu capital 100% românesc, a ajuns în prezent la o capacitate de producție de aproximativ 500 de ambulanțe pe an, plus alte 30 de proiecte speciale (carosări complexe și particularizate pe nevoile clienților), devenind astfel numărul 1 în producția de vehicule speciale din România. Deltamed a fost fondată în anul 1997, activând în special pe piața locală a medicinei de urgență. De-a lungul timpului, compania a devenit însă interesată de integrarea echipamentelor pe care le comercializa în vehicule special construite și omologate, iar parcursul s-a dovedit a fi unul fulminant.

”În urmă cu 12 ani, am început să construim ambulanțe în facilitățile proprii de producție. În câțiva ani, producția s-a diversificat treptat, astfel că au început să iasă pe poarta fabricii și vehicule de pompieri, dar și alte vehicule comerciale, precum ateliere mobile, cabinete mobile sau food truck-uri. În prezent, suntem mândri să ne considerăm un carosier versatil și cu experiență suficientă pentru a dezvolta de la zero noi produse complexe și adaptate nevoilor clienților noștri”, spune Dan Gorgan, proprietarul companiei Deltamed.

Evoluția de la o simplă hală în comuna Gilău acum 24 de ani, acolo unde se asamblau kituri achiziționate din Austria, este evidentă. Fiecare capitol al evoluției Deltamed a însemnat o perioadă de schimbări importante, îmbunătățiri, încercări și inovație. Înclinația spre acțiune, apropierea față de clienți și parteneri, productivitatea prin oameni sunt doar câteva dintre caracteristicile esențiale care au stat la baza performanțelor Deltamed. Doar uitându-ne la cifrele următoare, avem o imagine clară a progresului. În prezent, activitatea Deltamed se desfășoară în 7 hale din locații diferite, la care se adaugă un birou comercial în Iași și unități de service în Bacău și Ilfov.

Din fonduri proprii și cu ajutorul parteneriatului strategic cu Raiffeisen Bank, parteneriat de finanțare de lungă durată, compania a reușit să deruleze un proces investițional continuu.

”Colaborarea cu Raiffeisen Bank a început în luna februarie 2008. Prima finanțare a fost contractată în 2010, Raiffeisen Bank reprezentând acum principalul finanțator al societății. Am beneficiat și beneficiem de o gamă variată de servicii și produse în relația cu banca – soluții pentru derularea în siguranță a operațiunilor curente, finanțare, operațiuni cu carduri, instrumente de acoperire a riscurilor valutare. Finanțările Raiffeisen Bank au acoperit atåt nevoile de capital de lucru, însă au susținut și investițiile făcute de companie”, ne-a împărtășit Daniela Gavrilă, CFO Deltamed. Creditele în derulare ale Deltamed la Raiffeisen Bank se situează între 10 și 15 milioane de euro, finanțarea contribuind în bună parte la achiziția halelor companiei din Gilău, precum și la reconstrucția/ modernizarea și dotarea acestora cu echipamentele necesare.

Ca urmare a tuturor acestor investiții și eforturi comune, capacitatea de producție a companiei a crescut foarte mult în ultimii ani, prin mărirea spațiului de producție (hale noi), dar și prin achiziționarea de utilaje noi, performante. Deltamed a furnizat peste 3.500 de vehicule carosate și a dezvoltat prin departamentul tehnic și implicarea inginerilor săi o serie de produse inovative pentru piața locală sau chiar cea europeană.

Anul trecut, în plină criză sanitară, compania a furnizat 3 vehicule special adaptate din punct de vedere al testării, dezinfecției și prevenirii răspândirii Covid-19, dezvoltând și produse mai specifice, precum lampa UV pentru dezinfecție și containerul-laborator testare Covid-19, și punând la dispoziția clienților echipamente profesionale specifice – ventilatoare, teste de anticorpi și antigen Covid-19, concentratoare de oxigen. Adaptabilitatea este o caracteristică importantă pe timp de criză și compania s-a asigurat că răspunde cerințelor actuale ale pieței.

Dezvoltarea economiei regionale și naționale o facem alături de clienții și partenerii noștri. Expansiunea Deltamed a generat la rândul ei dezvoltarea unui întreg lanț de colaboratori pe plan local, cu peste 300 de furnizori interni. De la dealeri auto ai mărcilor Volkswagen, Mercedes, Citroen, Renault, Ford, IVECO, la reprezentanții locali ai producătorilor de aparatură medicală, echipamente sau materie primă, precum B.Braun, Draeger, Medist, Dutchmed, Algomed, Artisana, Ber Medical, Intersofex, GCE Romania, Magic View, Mondo Romania, Epinvest, Casco Group, Vertiqual Engineering, Fischer Fixing Romania, Ad Auto Total, Lanco, CSR, Webasto și mulți alții.

În ceea ce privește clienții, compania numără peste 260 de beneficiari din sistemul public (spitale, servicii de ambulanță, unități militare), alte instituții de stat – Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne ori aeroporturi, către care societatea livrează echipamente medicale, materiale sanitare, vehicule speciale și serviciile aferente de reparații și mentenanță. La asta se adaugă o întreagă suită de clienți privați.

Ca urmare a eforturilor, investițiilor susținute și a implicării întregii comunități create în jurul ei, compania clujeană a reușit o creștere de 10 ori a afacerilor în 12 ani de zile. Dacă în 2007, Deltamed avea o cifră de afaceri de 20,5 mil. lei, compania a ajuns în 2019 la afaceri totale de aproximativ 210,5 mil. lei. Mai mult, ponderea exporturilor a înregistrat o creștere semnificativă de-a lungul anilor, printre țările în care Deltamed a livrat proiecte până în prezent numărându-se Bulgaria, Austria, Germania, Ucraina, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, dar și Indonezia sau Sri Lanka.

În cadrul grupului Deltamed activează 145 de angajați, iar pentru acest an nu sunt estimate modificări semnificative ale personalului. Planurile de viitor ale managementului sunt de a continua seria investițiilor și în anul 2021. Recent a fost achiziționat o nouă hală în vecinătatea facilităților de producție existente, care urmează a fi reconstruită în totalitate. În ce privește digitalizarea, compania a implementat începând cu mijlocul anului 2020 un software ERP, care va contribui semnificativ la obiectivele pe care organizația și le-a propus. Se știe că nu poți fi un jucător important în niciun domeniu, fără a fi pregătit și capabil să inovezi constant, să oferi produse noi și să livrezi clienților rezultate optime. Capacitatea de a face prototipuri în mod eficient este una dintre cele mai valoroase competențe de bază pe care le poate avea o companie inovatoare, ca și Deltamed.

Compania apreciază extrem de mult valoarea care vine de la partenerii cu adevărat interesați de progresul României – parteneri ca Raiffeisen Bank sau orice alt colaborator valoros – fie el o bancă mare, cu reputație pe măsură, sau un furnizor mic, dar dornic de progres, care reprezintă un participant activ la acest demers. Deltamed crede cu tărie că acest nivel extraordinar de conectivitate – una autentică – duce la mari progrese în gândirea și acțiunea celor implicați, precum și la rezultate tangibile. Posibilitățile sunt infinite. Sperăm că rezultatele vor depăși în continuare așteptările.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments