web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Antreprenorii Tatiana şi Alin Petric au investit 5.000 de euro într-un atelier de dulceaţă în judeţul Alba

Antreprenorii Tatiana şi Alin Petric au investit 5.000 de euro într-un atelier de dulceaţă în judeţul Alba

Tatiana şi Alin Petric sunt doi antreprenori care s-au cunoscut în Franţa, în timpul unui master pentru promovarea produselor de terroir, cu specific local. Inspiraţi de experienţa căpătată în Hexagon, cei doi au ales să revină în România, ca să fondeze, la rândul lor, o afacere după acelaşi tipar, în domeniul gastronomic, prin care să pună în valoare materiile prime autohtone. Businessul a primit numele D’ale Gustului, potrivit Ziarului Financiar.

”Afacerea a început cu un atelier de dulceţuri în 2014. Practic, am început încă din timpul masterului pe care l-am urmat în Franţa, unde am văzut mici afaceri similare. Eram hotărât să vin în ţară să încep acest business”, a spus Alin Petric, citat de ZF.

La încheierea cursurilor din Franţa, a revenit împreună cu Tatiana în România şi au început să reamenajeze o parte din gospodăria părinţilor, în Cetea, judeţul Alba, la 30 de kilometri de Alba Iulia. În dezvoltarea D’ale Gustului, familia Petric a pornit de la ideea că era nevoie ca micii producători să fie susţinuţi, iar materia primă să fie consumată local. Astfel, pentru produsele marca D’ale Gustului, fructele sunt culese din natură, cumpărate de la mici producători sau recoltate din livada proprie.

”Pentru amenajare şi echipamente, am investit 4.000-5.000 de euro. Între timp, am decis să dezvoltăm afacerea, am făcut un proiect pentru o moară de piatră – o investiţie de peste 25.000-30.000 de euro – şi vrem să aducem sub acelaşi acoperiş ambele activităţi. Cel mai bun an pentru noi a fost 2019, când am ajuns la 20.000-25.000 de euro. Sperăm cel puţin să atingem aceste venituri în 2021”, a mai spus Petric.

În portofoliul D’ale Gustului se găsesc dulceaţă de prune, de măceşe, de piersici de vie, dar şi sortimente mai inedite, precum dulceaţă de gogonele cu păstăi de vanilie, dulceaţă de sfeclă cu ghimbir, dovleac cu mere şi scorţişoară sau pere cu nucă. Preţurile sunt de la 16 la 18 lei, către clientul final. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW