web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Băimărenii de la ATP Trucks Automobile lansează pe piaţă un autobuz electric cu autonomie de până la 360 km

Băimărenii de la ATP Trucks Automobile lansează pe piaţă un autobuz electric cu autonomie de până la 360 km

ATP Trucks Automobile, producător de autovehicule de transport rutier şi persoane, parte a ATP Group, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, anunţă lansarea pe piaţă a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity. Proiectul reprezintă o nouă etapă a investiţiei de peste 25 mil. euro demarată de companie în urmă cu patru ani, potrivit informaţiilor transmise de ATP Group.

”Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiţiei demarată în urmă cu patru ani, în valoare de peste 25 mil. euro şi evident nu se opreşte aici. Următorii paşi vor fi în sensul extinderii infrastructurii necesară asamblării produselor ATP Trucks, aici, la Baia Mare”, spune Mircea Cirţ, Fondatorul ATP Group.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 12,18 metri. În varianta de configuraţie specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minimum 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele autobuzului dezvoltat la Baia Mare sunt achiziţionate de la furnizori consacraţi, iar provocarea majoră în acest proiect a fost alegerea bateriei. În cele din urmă, s-a mers natural către producătorul chinez CATL, gigantul bateriilor EV, o companie de tehnologie fondată în 2011, specializată în fabricarea de baterii litiu-ion pentru vehicule electrice şi sisteme de stocare a energiei, precum şi sisteme de gestionare a bateriilor.

Lista furnizorilor de componente este completată de producătorul german ZF Friedrichshafen AG şi de DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experţii de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcţie este marca BOSCH/ZF.

“Noi am decis şi am ales furnizorii pentru componentele produsului nostru iar specificaţia acestuia a fost gândită de echipa noastră astfel încât să respecte legislaţia şi să obţină omologarea europeană. Intenţionăm să deschidem oficial sesiunile de prezentare pentru entităţile real interesate de produsul nostru şi să trecem astfel în etapa superioară a proiectului, să fim parte în procesul de modernizare a transportului public urban”, adaugă Mircea CIRŢ, fondatorul grupului.

Parte din ATP Group, care reuneşte firmele ATP Automotive (producţie şi distribuţie piese auto), ATP Motors (dealership auto) şi ATP Transit (transport rutier intern şi internaţional), ATP Trucks Automobile are ca activitate de bază fabricarea de autovehiculelor de transport rutier şi persoane. ATP Trucks Automobile a lansat în vara anului 2019 camionul Truston, asamblat 100% în România, la Baia Mare, Truston este primul produs din portofoliul ATP Trucks Automobile, disponibil în versiunile basculantă şi betonieră. ATP Group este controlat de omul de afaceri băimărean Mircea Cirţ.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW