web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Raiffeisen Bank va acorda finanţări totale de 5 milioane de euro pentru 100 de startup-uri româneşti

Raiffeisen Bank va acorda finanţări totale de 5 milioane de euro pentru 100 de startup-uri româneşti

Raiffeisen Bank va acorda finanţări totale de 5 milioane de euro unui număr de 100 de startup-uri româneşti, segment pe care banca a atras peste 4.400 de antreprenori pe parcursul celor trei editii ale programului factory by Raiffeisen Bank. În ultimele trei ediţii ale concursului de idei, 200 dintre business-uri au beneficiat de mentorat şi de fonduri de peste 8 milioane euro. Programul Factory by Raiffeisen este destinat afacerilor care sunt la început de drum, dar şi celor aflate doar la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate.

”In aceasta perioada, marcata de incertitudini si instabilitate, antreprenorii cauta in piata oportunitati de finantare si mentorat. Anul trecut am avut ocazia sa sustinem prin intermediul programului factory idei creative si proiecte de business cu potential de a schimba mediul de afaceri romanesc. Cumva, anul trecut am simtit cu totii ca spiritul anteprenorial a devenit mai creativ si mai efervescent, pentru ca timpurile speciale aduc schimbari uneori surprinzatoare. Tocmai de aceea am hotarat ca, din acest an, sa acordam antreprenorilor mai mult timp sa-si inscrie proiectele, pe tot parcursul anului, pentru a le oferi posibilitatea sa-si contureze un plan de afaceri cat mai solid si mai sustenabil”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank.

Programul factory este completat, anul acesta, de initiativa Startup Studio by factory, un laborator de accelerare prin care antreprenorii pot discuta si dezbate ideile de afaceri, au acces la resurse de educatie antreprenoriala, mentorat si indrumare din partea unor experti pentru a-si pune la punct planul de afaceri.

”Odata cu extinderea perioadei de inscrieri pe tot parcursul anului, ne asteptam la o crestere a numarului de participanti. In plus, prin componenta educationala pe care am adaugat-o in acest an programului – Startup Studio by factory, in care s-au inscris, pana acum, peste 175 idei de business, credem ca antreprenorii care vor aplica pentru finantare vor avea proiecte mai valoroase si mai bine pregatite, astfel incat sa atraga clientii si investitorii”, a adăugat Vladimir Kalinov.

Proiectele câştigătoare primesc o finanţare de 50.000 de euro. Castigatorii vor avea acces la sesiuni de mentorat cu experti in afaceri, dar si la clienti sau investitori. In primele trei editii, in fabrica Raiffeisen Bank au ajuns mai mult de 760 de idei de afaceri au fost inscrise in program, iar peste 200 de startup-uri au fost finantate cu credite in valoare totala de 8 milioane de euro. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW