20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIPrimul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca va avea loc între 1...

Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca va avea loc între 1 şi 8 august 2021

Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca şi singurul la ora actuală din Romania va avea loc între 1 şi 8 august 2021, la Cluj, în aer liber, pe zgură.

”După o primă ediţie în sistem prize money în 2020, Winners Open devine un eveniment de top în tenisul mondial feminin. Astfel, Cluj-Napoca va găzdui în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiţia se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 USD şi 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor”, au anunţat organizatorii Winners Open.

Aceştia anunţă că turneul va avea difuzare şi vizibilitate în peste 150 de ţări. Turneele de tenis din circuitul profesionist au fost primele evenimente care au reuşit să se adapteze şi să se desfăşoare în pandemie, datorită protocoalelor foarte bine puse la punct de către ATP şi WTA, au mai transmis aceştia. Conform organizatorilor, în ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj:

”La Cluj s-a stabilit deja un record de audienţă la un meci de tenis în sală, record atins de 2 ori în ultimii ani: 10.000 de spectatori la FedCup 2018, la meciul dintre România şi Elveţia şi al doilea sold out a fost la meciul demonstrativ din cadrul Sports Festival 2019 care i-a avut protagonişti pe Simona Halep/Marius Copil şi Daniela Hantuchova (Slovacia)/Fabio Fognini (Italia)”, au transmis organizatorii.

”Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect”, spune Patrick Ciorcilă, Director Turneu WO.

”Este o veste excepţională pentru oraşul nostru că în luna august vom avea aici, acasă, un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca şi-a dobândit treptat statutul de oraş al sportului, atât prin prisma acestor competiţii sportive internaţionale de anvergură, cât şi prin investiţiile în infrastructura sportivă şi sprijinul oferit federaţiilor sportive sau organizaţiilor clujene din domeniul sportului”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani şi fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020 (2-5 iulie). Competiţia a fost atractivă pentru şase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câştigat marele premiu de 10.000 de dolari şi a avut şansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil. Turneul a respectat toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments