Asociaţia Inceptus din Cluj-Napoca începe programele de dezvoltare ”Atelierul de învăţare” şi ”Angajaţi competitivi”, care cumulat pot primi aproape 1.200 de persoane. Astfel, proiectul ”Atelierul de învăţare” este implementat împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi se derulează în perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea gradului de participare la programe de formare profesionala şi evaluare de competenţe dobândite în contexte non-formale şi informale pentru 651 de angajaţi din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru şi Sud-Vest Oltenia, cu accent pe angajaţii cu un nivel scăzut de calificare/angajaţi cu vârsta de peste 40 ani/angajaţi din zone rurale, într-o perioada de 24 de luni.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 4,72 mil. lei, dintre care mai mult de 4,01 mil. lei este contribuţia Uniunii Europene şi 709.000 de lei este contribuţia din bugetul naţional al României. Proiectul ”Angajaţi competitivi” se derulează şi el în perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023 şi este implementat de asociaţia Inceptus România împreună cu Fiatest SRL.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea gradului de participare la programe de formare profesională şi evaluare de competenţe pentru angajaţi din judeţul Cluj, cu accent pe angajaţii cu un nivel scăzut de calificare/angajaţi cu vârsta de peste 40 ani/angajaţi din zone rurale într-o perioada de 24 de luni. Proiectul se adresează unui grup de 551 de angajaţi din judeţul Cluj, care să participe la activităţile de consiliere profesională gratuită. Valoarea totală eligibilă a acestui proiect este de peste 4,71 mil. lei, dintre care mai mult de 3,92 mil. lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi circa 692.000 de lei este contribuţia din bugetul naţional al României