web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Veniturile companiei hoteliere Băile Tuşnad au scăzut cu 62% în 2020, la 5,1 mil. lei

Veniturile companiei hoteliere Băile Tuşnad au scăzut cu 62% în 2020, la 5,1 mil. lei

Compania hotelieră Băile Tuşnad, care de­ţi­ne două hoteluri în staţiunea cu acelaşi nume, a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri de 62%, raportând venituri de 5,1 mi­lioa­ne lei în 2020, faţă de 13,6 mil. lei în 2019. Totodată, compania a avut anul tre­cut pierderi de 2 mil. lei, con­form ra­portului anual privind situaţia fi­nanciară a anului 2020 publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania hotelieră a fost pu­ter­nic afectată de criza pandemică, ţi­nând cont de faptul că unităţile de ca­zare s-au redeschis în luna iulie a anului trecut, iar nu­mărul turiştilor care s-au cazat în cele do­uă com­plexuri hoteliere a ajuns la 7.565 în 2020, din­tre care doar 77 de străini au ajuns la Băile Tuşnad.

Compania deţine două complexuri hote­lie­re, Tuşnad şi O3zone, în staţiunea balneară Băile Tuşnad, care au împreună o capacitate de ca­za­re de peste 200 de camere. Gradul de ocupare al hotelului Tuşnad a fost anul tre­cut de 44%, iar cel al hotelului O3zone a fost de doar 18%. Compania este deţinută de SIF Transilvania, cu o participaţie de 76,4%, în timp ce restul acţiunilor sunt împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW