29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraPlast dublează capacitatea de reciclare a diviziei TeraPlast Recycling

TeraPlast dublează capacitatea de reciclare a diviziei TeraPlast Recycling

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcţii cu acţionariat local, vrea să dubleze capacitatea de reciclare din cadrul diviziei TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare.

”Materialul recuperat va fi folosit cu preponderenţă intern, în producţia de ţevi pentru canalizări exterioare”, spun reprezentanţii TeraPlast.

Compania a aderat recent la proiectul UN Global Compact, ghidul dezvoltat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru comunitatea afacerilor în promovarea valorilor prin practici corporative sustenabile, la care s-au înrolat până acum peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume.

”Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia şi dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la iniţiativa Naţiunilor Unite este naturală. (…) TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizaţiilor internaţionale din care facem parte. Ne-am angajat faţă de acţionarii noştri să livrăm creştere de două cifre an de an, iar această creştere este bazată pe inovaţie şi responsabilitate faţă de viitor.”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează şi în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro şi este în curs de implementare, producţia urmând să înceapă în T3/2021. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiţii prin ajutor de stat, anul acesta va fi extinsă şi capacitatea de producţie de ţevi multistrat cu miez reciclat.

Totdată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărăţel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafaţă. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

Alte iniţiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deşeurilor, măsurile de sănătate şi securitate în muncă şi implicarea în comunitate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments