web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Turism Felix, care administrează hoteluri în Băile Felix, a avut venituri în scădere cu 41% în 2020

Turism Felix, care administrează hoteluri în Băile Felix, a avut venituri în scădere cu 41% în 2020

Compania Turism Felix, care adminitrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix, a avut anul trecut venituri de 54,3 milioane lei, în scădere cu 41% faţă de nivelul înre­gistrat în 2019, conform raportului anual privind situaţia finan­ciară a anului 2020 publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Activitatea societăţii în cursul anului 2020 a fost drastic afectată de declanşarea şi extinderea crizei sani­tare şi economice generate de noul virus COVID-19. Sectorul ospitalită­ţii a fost puternic afectat de criza economică generată, declan­şarea pandemiei a constituit un eveniment cu impact semnificativ asupra acti­vităţii societăţii ca urmare a instituirii stării de urgenţă şi alertă la nivel naţional că a condus la impunerea unor măsuri restrictive pentru acti­vitatea de turism, se arată în raport.

Compania a întrerupt activitatea hotelurilor pe care le deţine în perioada martie-iunie a anului trecut ca urmare a restricţiilor im­puse pentru prevenirea răspândirii viru­sului. Turism Băile Felix administrează cinci hoteluri clasate la  două, trei şi patru stele, un ştrand şi centre de wellness & spa. Compania este deţi­nută de SIF Transilvania, cu o parti­cipaţie de 63,13%, în timp ce SIF Oltenia are 28,97%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Capacitatea de cazare în funcţiune deţinută de Turism Felix re­pre­zintă 4,87% din totalul capa­cităţilor de cazare existente în Ro­mânia pe segmentul staţiuni bal­neare. Totodată, durata medie a sejurului înregistrat de compania hotelieră a fost de 5,3 zile, însă în cazul turiştilor străini sejurul mediu a scăzut de la 1,7 în 2019 la 1,2 în 2020. Numărul total de turişti a scăzut de la 70.161 în 2019 la 38.098 în 2020, scăderea fiind de 32.063 turişti, respectiv cu 45,69%.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW