0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDistribuitorul de instalaţii de încălzire Uniprest Instal estimează afaceri de 37 mil....

Distribuitorul de instalaţii de încălzire Uniprest Instal estimează afaceri de 37 mil. euro, plus 12%

Uniprest Instal, o companie din Târgu-Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, controlată de grupul olandez Rensa, estimează afaceri de 37 mil. euro la finalul anului, în creştere cu 12% faţă de 2020, potrivit Ziarului Financiar. În ciuda prognozei optimiste de evoluţie a businessului, oficialii companiei apreciază că lipsa de materii prime, în principal de oţel, cupru, dar şi de derivate din petrol, care duc implicit la creşteri de preţ la toate categoriile de produse, se va accentua anul acesta, iar provocarea pieţei va fi ca oferta să ţină pasul cu cererea.

”Şi acest an va fi unul cu multe provocări pentru că vedem unele tendinţe care schimbă lucrurile. Pe de o parte, există finanţare pentru investiţii, iar pe de altă parte, a ajuns pe piaţă un efect al pandemiei care s-a simţit încă din ultimul trimestru al anului trecut. Este vorba despre lipsa de materii prime, în principal de oţel, cupru, dar şi de derivate din petrol, care duc implicit la creşteri de preţ la toate categoriile de produse. Dacă anul trecut temerea cea mai mare era scăderea cererii, anul acesta provocarea este ca oferta să ţină pasul cu cererea”, spune Enikő Peter, Managing Director, Uniprest Instal, citat de ZF.  

Povestea Uniprest a început în 2009, în perioada de imediat după criza declanşată în 2008. Iniţial, a fost o firmă antreprenorială din Târgu-Mureş, născută dintr-o oportunitate locală, care, ulterior, a fost preluată de grupul olandez Rensa, fondat în 1953, şi în continuare o afacere de familie.

Acesta a început ca o firmă locală de comerţ de produse tehnice. În perioada de început, s-a specializat în produse de încălzire şi ventilaţie şi, dintr-o firmă locală, a devenit, treptat, una naţională, în prezent fiind al doilea jucător pe piaţa din Olanda. Din 1999 a început dezvoltarea internaţională prin achiziţia a trei societăţi din Germania specializate tot pe instalaţii, azi acestea fiind integrate sub denumirea de DEWEtech.

Din 2010, şi-a diversificat portofoliul prin achiziţia de firme specializate în produse sanitare, panouri fotovoltaice etc. Grupul are peste 1.400 de angajaţi şi peste 700 mil. euro cifră de afaceri. Uniprest Instal este prezentă la nivel naţional prin depozite şi 9 puncte de lucru în Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments