web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Schaeffler primește premiul Red Dot Design Award la două categorii pentru OPTIME

Schaeffler primește premiul Red Dot Design Award la două categorii pentru OPTIME

Soluția inovatoare de monitorizare a stării OPTIME este o câștigătoare a Red Dot Design Award din acest an la două categorii. Un juriu compus din designeri, profesori și jurnaliști din diverse domenii specializate a acordat premiul soluției OPTIME, la categoriile „Produs inteligent” și „Design industrial”, confirmând astfel designul remarcabil al produsului, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație demonstrat de serviciul digital soluție de la Schaeffler.

”Pasiunea noastră pentru tehnologie și inovație este o parte cheie a ADN-ului nostru”, spune dr. Stefan Spindler, CEO Industrial Schaeffler AG. ”Faptul că OPTIME primește acest premiu dovedește că ne putem extinde cu succes portofoliul de servicii digitale care prioritizează beneficiul pentru client.”

OPTIME – un succes implementat și în Schaeffler România

Pentru că predictibilitatea este vitală pentru o companie atât de complexă cum este Schaeffler, locația sa din Brașov a implementat local sistemul OPTIME. Astfel locația de producție este ea însăși un exemplu al beneficiilor și eficienței aduse de acest sistem premiat. Acesta se instalează foarte ușor, face măsurători o dată la 4 ore, iar senzorii aplicați sunt wireless și au costuri foarte mici. Datele sunt colectate și analizate într-un cloud Schaeffler, iar în plus, în aproximativ 30 de zile sistemul învață modul de funcționare al echipamentului monitorizat. În Schaeffler România vor fi montați 192 de senzori OPTIME pe 32 de utilaje, în acest an.

Clienții beneficiază de dezvoltare axată pe soluții

Cu acest premiu, Schaeffler se alătură listei câștigătorilor Red Dot Design Award, care include companii de top din întreaga lume. „Câștigarea premiului Red Dot Design pentru OPTIME i-a făcut pe toți cei implicați în acest proiect foarte mândri”, spune Rauli Hantikainen, Directorul diviziei de afaceri strategice din industrie 4.0. „Pentru dezvoltarea OPTIME, am stabilit un ecosistem de parteneri, care dețineau fiecare tehnologii și abilități de vârf în domeniile lor. În același timp, am colaborat îndeaproape cu clienții noștri pilot, întrucât principiul director al dezvoltării agile a produselor a fost întotdeauna obținerea beneficiului maxim pentru clienții noștri. ” Schaeffler a lucrat împreună cu LINK Design din Finlanda, ca membru al rețelei partenere, la proiectarea produsului senzorilor OPTIME și experiența de utilizare a aplicației OPTIME.

”În timp ce avansăm cu agenda noastră de digitalizare, este fantastic să vedem că, prin acest premiu Red Dot Design Award, câștigăm recunoaștere pe piață”, spune Denis Wiegel, Director de vânzări și marketing industrial. „OPTIME este o dovadă a transformării noastre și arată că noi, la Schaeffler, nu doar gândim neconvențional, ci și dezvoltăm și soluții inovații de top – într-o echipă diversă, agilă, care lucrează deopotrivă cu partenerii interni și externi. Acesta este doar începutul.”

Procese de producție eficiente și rentabile

Cu OPTIME, Schaeffler își urmărește în mod constant aspirația de a contribui activ la modelarea transformării digitale. Serviciile digitale care generează valoare adăugată pentru clienți prin expertiza Schaeffler joacă un rol central în acest sens. OPTIME este o soluție IoT wireless care face ca monitorizarea stării mașinilor în procesele de producție să fie eficientă și rentabilă. Instalarea și punerea în funcțiune sunt atât de ușoare încât câteva sute de unități pot fi integrate fără probleme într-o singură zi. Schaeffler a rezumat avantajele oferite de OPTIME sub principiul director „Plug. Play. Predict.” (Conectează. Acționează. Anticipează)

Soluția inovatoare de monitorizare a stării OPTIME de la Schaeffler este o câștigătoare a Red Dot Design Award din acest an la două categorii. Juriul a acordat premiul pentru soluția IoT la categoriile „Produs inteligent” și „Proiectare industrială”, confirmând astfel designul remarcabil al produsului, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație.

În calitate de furnizor Mondial, lider în sectoarele auto și de industrie, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO₂, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 12.6 miliarde EUR în 2020. Cu aproximativ 83.300 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu mai mult de 1.900 de cereri de brevet în 2020, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW