web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Clienţii ING obligaţi să plătească dobânzi de 0,5% dacă au peste 100.000 de euro în cont

Clienţii ING obligaţi să plătească dobânzi de 0,5% dacă au peste 100.000 de euro în cont

Clienţii băncii olandeze ING vor începe să plătească dobânzi de 0,5% dacă au peste 100.000 de euro în cont, în contextul în care dobânda negativă se aplica până acum doar peste pragul de 250.000 de euro, potrivit NL Times.

Dobânzile negative se vor aplica pentru toţi clienţii care au peste 100.000 de euro în cont, inclusiv pentru clientii business. ING a subliniat că dobânda se aplică per cont, nu per client, ceea ce înseamnă că împărţirea banilor între mai multe conturi ar reprezenta o portiţă prin care clientul poate evita dobânda negativă. Pe de altă parte, costurile lunare pentru a menţine mai multe conturi ar putea ajunge destul de ridicate. Cei care au în cont sub 100.000 de euro vor primi în continuare o dobândă de 0,01, conform ING. Potrivit băncii, 97,8% dintre clienţi nu vor fi nevoiţi să plătească pentru a economisi. 

Olandezii de la ING au explicat că acest context în care dobânzile se menţin la un nivel scăzut, iar Banca Centrală Europeană aplică o politica de dobândă negativă, forţează banca să facă aceste mutari. Spre exemplu, ING trebuie să plătească o dobândă de 0,5% pentru a depozita bani la BCE. Pentru a înţelege peisajul bancar din Olanda, Rabobank şi De Volksbank aplică dobânzi negative abia de la 250.000 de euro, în timp ce pragul este la 500.000 de euro la ABN Amro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW