web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Furnizorul de combustibil Smart Diesel Arad a bifat afaceri de 1,48 mld. lei în 2020

Furnizorul de combustibil Smart Diesel Arad a bifat afaceri de 1,48 mld. lei în 2020

Compania Smart Diesel din Arad a realizat în 2020 un profit net de peste 46,6 mil. lei (9,7 mil. euro), în creştere cu aproximativ 50% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 1,48 mld. lei (306,8 mil. euro), în scădere cu aproape 4% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Smart Diesel a ajuns în 2020 la un număr mediu de 133 de angajaţi.

Smart Diesel oferă celor peste 11.000 de clienţi carduri de combustibil, combustibil vrac, soluţie pentru plata taxelor rutiere şi servicii de recuperare a TVA. Compania opera la finalul anului trecut o reţea de 36 de benzinării în România, cardul său SD fiind acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate. Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări.

Alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în alte 19 ţări, printre care Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Ger­mania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg, potrivit site-ului companiei. Compania livrează motorină şi în sistem vrac pentru companiile care folosesc în activitatea lor curentă carburanţi. Livrarea se face la locul consumului, utilizând flota proprie de cisterne. Domeniile pentru care Smart Diesel livrează vrac sunt agricultură, construcţii, transporturi şi logistică şi sectorul forestier. În 2020, Smart Diesel din Arad a făcut obiectul uneia dintre cele mai mari tranzacţii semnate într-un an marcat de pandemia de Covid-19.

Compania, fondată de antreprenorii români Ovidiu Andrieş şi Daniel Imbre, a fost cumpărată de grupul german DKV. Pâna la momentul tranzacţiei, Smart Diesel era controlată de Transport Service Group (cu 49% din acţiuni), care la rândul ei era controlată de Ovidiu-Ioan Andrieş (70% din acţiuni). Din structura acţionariatului Smart Diesel mai făcea parte şi Daniel-Mihai Imbre (25%), Ovidiu-Ioan Andrieş (22%) şi Petru Fărcaş (4%). Smart Diesel Group continuă să funcţioneze ca unitate de sine stătătoare în cadrul grupului DKV.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW