web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Compania de Apă Someş modernizează staţia de tratare a apei din Gilău cu fonduri europene de 12 mil. euro

Compania de Apă Someş modernizează staţia de tratare a apei din Gilău cu fonduri europene de 12 mil. euro

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj a demarat o investiţie de peste 57,8 mil. lei (aproximativ 12 mil. euro), susţinută din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, pentru reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare a apei din localitatea Gilău, judeţul Cluj. Lucrările de modernizare vor dura aproximativ 27 de luni.

’În vederea îmbunătăţirii procesului de tratabilitate a apei, principalele intervenţii vor consta în reabilitarea micrositelor, a decantoarelor şi a staţiei de filtre, respectiv construirea a două noi laboratoare de analiză a calităţii apei. De asemenea, staţia de tratare a apei din Gilău va beneficia de un sistem de monitorizare complet automatizat, inclusiv de un sistem de reducere a presiunii apei la intrare, cu recuperare de energie. Staţia de tratare a apei Gilău a mai făcut, în ultimii 20 de ani, obiectul a două etape succesive de modernizare, realizate în cadrul programelor de investiţii din fonduri europene MUDP II (1997-2002) şi ISPA (2003-2009).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW