web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Producătorul german de cabluri auto Leoni angajează peste 100 de oameni în fabricile din Arad şi Beiuş

Producătorul german de cabluri auto Leoni angajează peste 100 de oameni în fabricile din Arad şi Beiuş

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Arad are disponibile în prezent 52 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor la fabrica de cablaje din localitatea Beiuş, judeţul Bihor, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bihor. Compania mai caută încă 59 de oameni (33 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, 21 de operatori maşini-unelte şi 5 manipulanţi mărfuri) pentru fabrica de cablaje din Arad, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. Germanii oferă angajaţilor diferite traininguri de formare pro­fe­sio­­nală pentru toate poziţiile din cadrul com­pa­niei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine.

Compania Leoni Wiring Systems Arad administrează fabricile de cablaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul industrial Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un proiect demarat de germani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat producătorul italian de anvelope Pirelli. Cu aproximativ 13.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

Compania Leoni Wiring Systems Ro cu se­diul în Bistriţa este cea mai mare entitate deţi­nută de germani pe piaţa locală. Compania a avut în 2019 afaceri de aproximativ 1,25 mld. lei (263,4 mil. euro), un profit net de 14,1 mil. lei (3 mil. euro) şi un număr mediu de 5.531 de anga­jaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania Leoni Wiring Systems Arad a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 837,6 mil. lei (176,6 mil. euro), un profit net de 14,5 mil. lei (peste 3 mil. lei) şi cu un număr mediu de 3.311 angajaţi, conform datelor publice.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a ajuns în 2019 la vânzări globale de aproximativ 4,85 mld. euro şi la aproape 95.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ului companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW