web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Antreprenorul Gheorghe Ravnic din Timiş produce anual 10.000 de borcane cu zacuscă şi dulceaţă pentru ţări din Europa de Vest

Antreprenorul Gheorghe Ravnic din Timiş produce anual 10.000 de borcane cu zacuscă şi dulceaţă pentru ţări din Europa de Vest

Gheorghe Ravnic (71 ani) s-a întors din Germania în 1998, după 14 ani petrecuţi în afara ţării, şi a pus bazele primului său business în domeniul comerţului cu produse cosmetice. Apoi a început să importe aparate electrice şi în final, timp de 11 ani, încălţăminte şi îmbrăcăminte de brand de la o fabrică nemţească, iar în urmă cu cinci ani a investit agoniseala în producţie, potrivit Ziarului Financiar.

”În 13 februarie 2015 am hotă­rât să îmi fac grădina să producă bani. Eu ştiam să fac conserve în casă şi când m-am apucat serios de treabă, primul lucru pe care l-am făcut a fost dulceaţă de căpşuni din căpşuni crescuţi în grădina noastră. Apoi am mai făcut câteva produse şi am început să merg la târguri la Timişoara cu ele, iar oamenilor le-a plăcut ce fac şi am continuat”, povesteşte Gheorghe Ravnic, fondatorul brandului Biodac, citat de ZF.

Ravnic a pornit afacerea cu eco­nomiile strânse din comerţ, şi anume cu 5.000 de euro, 3.000 de dolari şi 9.000 de lei. Ulterior, a investit 9.000 de euro într-o hală de producţie, pentru că spaţiul amenajat acasă nu mai era încăpător, iar acum se gândeşte să investească în extindere, pentru că vrea să lărgească gama de produse.

În prezent, compania are peste 60 de produse în portofoliu, dintre care 42 de produse sunt făcute exclusiv de Gheorghe Ravnic, iar pentru celelalte colaborează cu un partener din judeţul Timiş, acolo unde se află businessul. În grădina sa, din localitatea Bobâlna, antreprenorul cultivă trandafiri pentru dulceaţă şi mure. Restul materiei prime este achiziţionată de la producători din Banat, dar şi de la producători din Munţii Călimani şi Apuseni, care adună fructe de pădure şi ciuperci din flora spontană.

”Fac peste 10.000 de borcane anual şi circa 4.000 sunt cu zacuscă, fiind cel mai căutat produs, şi vindem în toată România şi în magazine din Italia, Germania, Austria şi Belgia. Suntem în discuţii cu potenţiali clienţi din Barcelona să trimitem şi în Spania”, a mai spus fondatorul Biodac.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW