web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Antreprenorul arădean Simion Apreutese, care deţine transportatorul International Alexander, a cumpărat divizia locală a producătorului german de componente auto Brandl

Antreprenorul arădean Simion Apreutese, care deţine transportatorul International Alexander, a cumpărat divizia locală a producătorului german de componente auto Brandl

Compania de transport de marfă şi logistică International Ale­xan­der din Arad, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Apreu­tese, a cumpărat ope­ra­ţiu­nile din România şi Cehia ale Brandl, un business de familie din Germania înfiinţat în 1970, care furnizează de 50 de ani pie­se pentru giganţii indus­triei auto precum Mer­cedes, BMW, Audi, Volks­wagen, Porsche, Lambor­ghini şi, mai recent, Dacia. Achiziţia marchează una dintre puţinele mutări făcute de antreprenorii locali pentru a se extinde în afara ţării.

Compania arădeană a preluat cele două subsidiare ale Brandl, un business de 75 de milioane de euro, conform celor mai recente date. Compania locală Brandl RO, sub­sidiara locală a nemţilor, a avut în 2019 afaceri de 27,5 mil. euro cu 450 de salariaţi. În plus, compania locală a achiziţionat o parte din centrul de design industrial al produselor noi din Germania, important pentru asimilarea corectă şi eficientă de repere noi comandate de beneficiari. Cele două părţi în acord au reînnoit angajamentele de a achiziţiona piese de la aceleaşi fabrici, deşi acestea vor avea un alt proprietar. Pentru International Alexander această achiziţie înseamnă intrarea în producţia de componente auto.

Compania de transport marfă International Alexander din Arad, cu capital românesc, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Ioan Apreutese, a raportat pentru 2019 (ultimul an pentru care există date publice) o cifră de afaceri de peste 402 mil. lei (aproximativ 85 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW