web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Efectele pandemiei în HoReCa: UBB cumpără cu 40 mil. lei hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj și-l transformă în sediu al Facultății de Drept

Efectele pandemiei în HoReCa: UBB cumpără cu 40 mil. lei hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj și-l transformă în sediu al Facultății de Drept

Senatul Universității Babeș-Bolyai (UBB) a aprobat alocarea a 40 de milioane de lei, plus TVA, pentru cumpărarea și transformarea hotelului de cinci stele Opera Plaza, deținut de frații Buzoianu, în sediu pentru Facultatea de Drept. Ar fi o nouă achiziție a UBB din sectorul turistic, după preluarea Hotelului Topaz, potrivit ziuadecluj.

Opera Plaza este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, printr-o investiție de 4,5 milioane de euro, finalizată în 2006, a fraților Călin și Octavian Buzoianu. Ei au cumpărat activele fabricii de dulciuri Feleacul, transformându-le în unitate de turism.

UBB a devenit un cumpărător public de clădiri din oraș prin achiziția, în 2013, Hotelului Topaz, pentru a-l transforma în săli de curs, seminar, birouri profesorale pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Tranzacția s-a făcut pentru 1,3 milioane de euro. Facultatea de Drept funcționează în prezent pe str. Avram Iancu, într-o clădire în care UBB a avut cămin studențesc, iar apoi săli de curs.  

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW